Minimális különbség

A Debreceni VSC-MegaForce 1:0-s vereséget szenvedett a belga FC Bruges otthonában a labdarúgó UEFA-kupa 3. fordulójának első mérkőzésén.

Victor és Szatmári párharca a csütörtöki FC Bruges–Debrecen UEFA Kupa-mérkőzésenEPA-felvételA húszezer néző (ebből 1400 debreceni drukker) előtt, sűrű hóesésben lejátszott mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szentes Lázár, a DVSC vezetőedzője csalódottságát fejezte ki a vereség miatt. „Nem vagyok elégedett, mert együttesem kikapott és nem ezért jöttünk Belgiumba. Azt azonban el kell ismernem, hogy igazán nagy lehetőségünk csak egy volt. Lelkes és kitartó szurkolóink viszont jól szórakoztak, s remélem, ezt tehetik szerdán is, amikor gólokat kell rúgnunk.”

Kollégája, a norvég Trond Sollied sem volt felhőtlenül boldog. „Természetesen sem az eredménnyel, sem a mutatott játékkal nem vagyok elégedett. Középpályásaink körülményesek voltak és emiatt nehezen haladtunk előre. Sokszor nem tudtuk áttörni a rendkívül szervezett debreceniek védelmi vonalát”. A Bajnokok Ligájából kiesett gárda szakvezetője szerint a bíró sem állt a helyzet magaslatán, s egy büntetőt nem adott meg csapatának. „Nehéz visszavágóra számítok. Nagyon oda kell figyelnünk a gyors debreceni játékosokra, hogy megtartsuk előnyünket” – tette hozzá Sollied.

Sándor Tamás, a vendégek irányítója úgy véli, társaival együtt „elszúrták” a mérkőzést. A középpályás szerint nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást, mivel a Debrecennek kell az eredmény után futnia, s így nem lehet majd kivárásra játszani, ami csapata egyik legnagyobb erőssége.

Bajzát Péter szerint a 0:1 nem rossz eredmény, mivel maradt esély a továbbjutásra, ehhez viszont egy kis szerencse is szükségeltetik. „Nagyon rossz minő-ségű pályán a belgáknak köny-nyebb helyzetük volt, mert ők rendes körülmények között is ezt az ívelgetős játékot erőltették volna, nekünk viszont a passzolgatás nem úgy jött ki, ahogy szerettük volna.”

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hajrájában a DVSC brazil védője, Flavio Pim összefejelt az ellenfél egyik játékosával, és nem tudta folytatni a mér-kőzést. A játékosnak felszakadt a homloka, de a csapatorvos szerint ott lehet a jövő szerdai, 19 órakor kezdődő visszavágón.

Nem sikerült az újabb bravúr a cseh Teplice együttesének: a Kaiserslautern és a Feyenoord idegenbeli legyőzése után a Celtic Glasgow következhetett volna, a skót élcsapat azonban meghaladta a csehek erejét. František Straka, a Teplice edzője is elismerte: a Celtic minden csapatrészében jobb volt, s az első félidőben szinte bemutatót tartottak a skótok a gyors, lendületes futballból, amihez védencei csak asszisztáltak a pályán.

Harmadik forduló, első mérkőzések: FC Bruges–Debrecen 1:0 (1:0), Celtic–Teplice 3:0 (2:0), Benfica–Rosenborg 1:0 (0:0), Valencia–Besiktas 3:2 (2:2), Auxerre–Panathinaikosz 0:0, Bröndby–FC Barcelona 0:1 (0:0), Liverpool–Levszki Szófia 2:0 (0:0), Sochaux–Internazionale 2:2 (0:1), Szpartak Moszkva–Mallorca 0:3 (0:0), Valerenga–Newcastle 1:1 (0:1), Gaziantepspor–AS Roma 1:0 (1:0), Grodzisk–Bordeaux 0:1 (0:0), Marseille–Dnyepr 1:0 (0:0), Parma–Genclerbirligi 0:1 (0:0), Perugia–Eindhoven 0:0, Galatasaray–Villarreal 2:2 (1:2). A visszavágókat jövő szerdán játsszák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?