Melegük volt a jegesmedvéknek a Félúti-tóban

Dunaszerdahely.

Dunaszerdahely. Negyven-négyen lubickoltak ezüst-vasárnap a Félúti-tóban, a hagyományos dunaszer-dahelyi téli úszás tizenket-tedik felvonásán, melyen az előző évekkel ellentétben mondhatni tavaszias körülmények fogadták az extrém sportág szerelmeseit.

„Az időjárási viszonyokra való tekintettel a szervezési előkészületeknél kevesebb gondunk, teendőnk volt. Nem kellett a motorfűrészt bevetni, léket vágni. A víz hőmérséklete 6,5 fok volt, ami meg sem kottyant a jegesmedvéknek. Egyébként negyvennégyen jöttek el a külföldön is népszerű rendezvényünkre. Brünniek, pozsonyiak, gútaiak, komáromiak és a mieink. Büszkék vagyunk rá, hogy a Pingvinek Polgári Társulást képviselő kilenc csallóközi úszó tempózott a tóban. Köztük egy hölgytagunk, a dunaszerdahelyi Lippai Judit. Ismét vízbe szállt a Szlovákiában tavaly első alkalommal lezajlott 1610 méternyi jeges mérföld brünni győztese, Magda Okurková” – ecsetelte a túlélési próba iránti érdeklődést Mészáros József, a megmérettetés ötletgazdája és főszervezője.

„Örömmel jöttem Dunaszerdahelyre, ahol tavaly arról győződtem meg, hogy a helybeliek kiváló házigazdák, s nagy elánnal igyekeznek népszerűsíteni sportágunkat. Ugyanakkor a nézők részéről is felfokozott érdeklődést tapasztaltam az adventi hangulatban megrendezett bemutató és verseny iránt” – summázta benyomásait Magda Okurková, aki mondhatni rakétaként szelte a habokat, nagy előnnyel nyerte az egy kilométeres úszást.

Az 1000 méteres távot egyébként tizenegy résztvevő teljesítette. A legifjabb, Mészáros Máté mellúszásban, stílusa és ideje (27:25) elismerésre méltó. „Szlovákiai viszonylatban Máté volt az első, aki juniorként megbirkózott az egy kilométerrel. A szülői belegyezést ugyan megkapta tőlünk, de egy további fontos dologról megfeledkeztünk. Nem jelentettük be hivatalosan a kísérletet, nem hívtunk nemzetközi bírókat. Jövőre jobban odafigyelünk a részletekre” – gyakorolt önbírálatot Mészáros József.

Máté nem sopánkodott, inkább fogadkozott. „Egy év múlva is juniorként vágok neki a távnak. Addig sokat gyakorolok, s minden bizonnyal huszonhat perc alá kerülök. Ezzel pedig világcsúcsot úszok” – bizakodott Mészáros Máté, aki mosolyogva figyelte az ötéves lakszakállasi Ferenci Nimród vizes keresztelőjét. Egy évtizeddel ezelőtt ő is medvebocsként kezdte jeges pályafutását a Félúti-tónál. A felbári Pék fivérek, Dezső és András gondolatban már a jövő év nagy kihívására koncentrált, ugyanis ők 2016 áprilisában a Gibraltári-szoros átúszására készülnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?