Megosztott közösség

Pozsony. Két táborra szakadtak a legnagyobb testnevelési szövetség, az SZTK szombati közgyűlésének küldöttei. A négy társszervezetből álló (azonos számú szavazattal rendelkező) testületből egyértelműen a távozás mellett tették el voksukat a labdarúgó-szövetség és a sportszövetségek társulásának képviselői.

Pozsony. Két táborra szakadtak a legnagyobb testnevelési szövetség, az SZTK szombati közgyűlésének küldöttei. A négy társszervezetből álló (azonos számú szavazattal rendelkező) testületből egyértelműen a távozás mellett tették el voksukat a labdarúgó-szövetség és a sportszövetségek társulásának képviselői. „Könnyebben megegyezünk, ha távozunk, mintha egy tető alatt maradnánk – közölte František Laurinec, a labdarúgók első embere, majd társaival együtt többször is hangsúlyozta, hogy a futballmozgalom egyértelmű óhaja: ne maradjanak az SZTK-ban. Hasonló álláspontra helyezkedett a Sportszövetségek Társulása is, bár soraikban nem volt teljes összhang, mint a labdarúgóknál. A társulás másik két tartópillére, a szabadidősport, valamint a klubok és egyesületek társulása inkább a meglévő közös szervezet fenntartása mellett kardoskodott, de mindenképpen ragaszkodott belső megújulásához. Ennek a híve Ján Holko, az SZTK jelenlegi elnöke is.

Közel egy órát tartott, míg elkészült a határozati javaslat, melynek megszavazása időnként a tehetetlenség és a felkészületlenség jegyeit viselte magán. Mivel nem fogadták el az idei költségvetést, így a következő hónapokban Szlovákia legnagyobb civil sportszervezete ideiglenes költségvetés szerint tevékenykedik majd. Október végére összehívják az SZTK következő, 14. közgyűlését. Addigra egy szakemberekből álló csoport elkészíti a szervezet átalakításának és vagyonelosztásának menetrendjét. Szétesik-e, átalakul vagy tovább vajúdik majd a társulás? Ezekre a kérdésekre ma még aligha lehet választ adni. Úgy néz ki, a lassú halál elkezdődött. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?