Orosz támadás érte a dél-ukrajnai Mikolajiv városát

mikolajiv

Orosz támadás érte az Ukrajna déli részén fekvő Mikolajiv városát, egy ember meghalt és legkevesebb 16 megsebesült – közölte kedden a regionális katonai közigazgatás vezetője.

A támadásban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény, egy étteremkomplexum, kereskedelmi pavilonok, lakóépületek és autók – számolt be a történtekről Vitalij Kim kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A katasztrófavédelem szerint a támadás több tüzet is okozott.

A Telegramon közzétett jelentés szerint az éj folyamán az orosz erők hét Sz-300/400 típusú légvédelmi rakétát lőttek ki a Fekete-tenger mentén található Mikolajiv megyére az ideiglenesen megszállt Krím-félszigetről, valamint két H-59 típusú irányított levegő-föld rakétát Szumi és Csernyihiv megyei célpontokra az Oroszországi Kurszk térségéből. Ezenkívül 17 csapásmérő drónt indítottak az oroszországi Kurszk, valamint Primorszko-Ahtarszk térségéből Ukrajna légterébe.

Az ukrán légvédelemnek 12 drónt sikerült lelőnie Mikolajiv, Kijev, Odessza, Poltava, Csernyihiv, Kirovohrad és Cserkaszi megyék fölött. További 4 drón útját nem sikerült nyomon követni, „valószínűleg az elektronikus hadviselés aktív ellenintézkedéseinek eredményeként” – áll a közleményben.

A támadás elhárításában az Ukrán Védelmi Erők légiereje, légvédelmi rakétacsapatai, mobil tűzcsoportjai és elektronikai hadviselési egységei vettek részt.

Az ukrán légvédelem közlése szerint a légiveszély nem múlt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?