Megérdemelten első a Podlužany

<p>Léva. Nem sikerült az újabb bravúr a zsinórban háromszoros győztes nagyölvedieknek, és csak a negyedik hely megszerzésére tellett erejükből a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség idei második teremtornáján. A Podlužany végzett az élen.</p>

ÁBEL GÁBOR

A területi bajnokság hatodik helyén tanyázó Podlužany magasan kiemelkedett a mezőnyből, csupán egy alkalommal döntetlenezett, a többi akadályt eredményesen vette. Az élvonalbeli futsalistákkal teli alakulat két egyforma képességű, kiváló sorral állt ki, ami a többiekről nem mondható el. Ráadásul Mário Obický személyében közülük került ki a legjobb gólvágó is, a hórihorgas csatár az előző heti tornához hasonlóan most is nyolc találattal szerezte meg a gólkirályi címet. „Látszott, hogy a fiúk sokat gyakoroltak, úgy gondolom, hogy szívós, kiegyensúlyozott és céltudatos teljesítményünknek köszönhetően megérdemeltük az elsőséget. Külön öröm számomra, hogy a Starý Tekov gárdájának alaposan visszavágtunk a korábbi tornán elszenvedett döntőbeli vereségért” – vélekedett František Lukáč, a győztes Podlužany klubtitkára.

A komoly anyagi gondokkal küzdő lévaiak az új edző, Tomáš Kuťka irányításával (Marcel Pavlíkot váltotta a kispadon) mutatkoztak be. Célratörő, lendületes játékukkal jó benyomást keltettek, másodikok lettek. Szereplésük üde színfoltja volt a focigálának.

Meglehetősen foghíjasan álltak ki a zselíziek, több ifista is lehetőséget kapott a bizonyításra, a Rotík-legénység ezúttal kénytelen volt elfogadni a sereghajtó helyét. Ráadásul a legkevesebb gólt (9) rúgta és a legtöbbet (26) kapta.

A nagyölvediek sikertelensége is elsősorban a tartalékos csapattal magyarázható, a határozott és magabiztos Benkó Dánielt ugyanis sem Vadkerti, sem pedig Nádasdi nem tudta kellőképpen pótolni a kapuban. „A hálóőrön kívül Adam Kosák, Števko, Janák és Dulai is hiányzott. Kanyicska Ádám is csak az utolsó két meccsre futott be, és mindkét összecsapáson gólokat szerzett. A tavaszi rajtig azonban rendeződnek a sorok” – árulta el Igor Kasana nagyölvedi edző.

Rendhagyó módon idén első ízben kapott meghívást a tornára az alkalmilag összeszedett járási válogatott. A kerületi bajnokságokban szereplő csapatok közül ugyanis a garamkálnaiak nem vállalták a tornát. Örvendetes, hogy a mérkőzéssorozatot – akárcsak két hete – ezúttal is több mint hétszázan tekintették meg.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?