Maximálisan elégedettek a Štartnál

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉSÉrsekújvár. Ötödik helyével nem várt jó eredménnyel zárta a hazai extraligát az érsekújvári férfi-kézilabdacsapat.

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

Érsekújvár. Ötödik helyével nem várt jó eredménnyel zárta a hazai extraligát az érsekújvári férfi-kézilabdacsapat. A Štartnak a szezon előtt komoly anyagi gondjai voltak – egy ideig az egyesület élvonalbeli indulása is veszélyben forgott –, de így is bejutott a csak titkon remélt felsőházba, s ott is maga mögé tudta utasítani a pozsonyi ŠKP-t. „Az ötödik hely minden várakozást felülmúl, főleg annak fényében, hogy a korábbi évekhez képest majdnem négyszer kisebb volt a klub költségvetése. Ráadásul még a múltból örökölt és máig nem teljesen rendezett anyagi ügyekkel is folyamatosan foglalkoznunk kellett” – mondta lapunknak Róbert Rudinský, aki az idény előtti nagy változások során lett a klub elnöke.

A nehéz helyzetben azonban mindenki összefogott a városban a kézilabda megmentéséért. „Óriási köszönet illeti idősebb kézilabdázóinkat, akik annak ellenére, hogy már évekkel ezelőtt visszavonultak a versenysporttól, visszajöttek segíteni. Mellettük a fiatalok is sokat fejlődhettek – jegyezte meg Rudinský. – Peter Sporni vezetőedző előtt is le a kalappal, sok tréner nem vállalta volna a munkát ilyen feltételek mellett. És annak is nagyon örülök, hogy igyekezetünket a nézők is díjazták, szép számban jártak ki a csarnokba. Nem akarok nagy szavakat használni, de az idény nagy részében jóval több drukker előtt kézilabdáztunk, mint azokban az időkben, amikor ugyan sorozatosan bronzérmes volt a klub, de alig-alig kaptak lehetőséget a saját nevelésű játékosok.”

Most viszont csupa érsekújvári kézilabdázóra épült a Štart. „Az volt az egyik előnyünk, hogy a csapat összetartott, mindenki szívvel játszott. Tomáš Straňovský, Marek Monczka, Pogány Dávid, Emil Mokryš és Vadkerti László voltak a húzóembereink, de a többiek is hozzátették a magukét a játékhoz – nyilatkozta az Új Szónak a magyarul kitűnően beszélő Sporni, aki sportemberhez hűen kicsit sajnálta, hogy nem sikerült odaérniük a legjobb négybe. – Volt rá esélyünk, de a kapusteljesítménynek javulnia kellett volna, illetve ha kiesett egy-két kézilabdázó, nehezen tudtuk őket pótolni. Másrészt ha előre tudtuk volna, hogy ötödikek leszünk, aláírtuk volna, azaz nagyon örülünk.”

A Štart a következő idénynek is hasonló összetételben vág neki, s újabb fiatalokat is be akarnak építeni a csapatba. „Még sok probléma vár megoldásra, de ha egy év múlva is ugyanezekkel a szavakkal értékelhetek, akkor elégedett leszek” – tette hozzá Rudinský, az érsekújváriak klubelnöke. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?