Már edzőnek készül

Kettő híján százszoros (cseh)-szlovák válogatott, szilveszterkor töltötte be a harmincötöt, de még ebben a korban is csapatkapitánya és meghatározó játékosa az I. ligás komáromi MBK Riekernek.

Lovík a pályán (kosárra dobás közben, 15-ös számmal) és szemüvegbenSomogyi Tibor felvételeJozef Lovík alighanem hosszú kosaras pályafutása utolsó állomásán tartózkodik. Korábban megjárta a TV Kośicét, az RH Pardubicét, a BC Prievidzát, a Chemosvit Svitet és az Inter Bratislavát. Második éve szórakoztatja játékával a komáromi közönséget. Lapunknak most nyilatkozott először.Komárom és Lovík. Mi fér bele ebbe a kapcsolatba?

Engem az csalogatott ide, hogy tavaly újonc volt az MBK. Számítottam az ilyenkor szokásos eufóriára, amely az első év után máshol alábbhagy. Komáromban ez – alighanem a játékunknak köszönhetően – nem következett be, sőt, azt mondanám, hogy tovább tart, fokozódik a szurkolói érdeklődés.

Tömérdek játékostapasztalattal a háta mögött mit adtak önnek a komáromi hónapok?

Olyan korban vagyok, amikor játékfelfogásomban inkább a taktika, a sportolói lélektan ismereteit alkalmazom. Az egyéni és a csapatérdek szolgálatába állítva. Mostani játékostársaim többségével már kosaraztam. Úgy kerültünk ide, hogy máshol már nem tartottak igényt ránk. Ez hatalmas hajtóerő számunkra: állandóan bizonyítani akarunk, hogy megálljuk még a helyünket. Ez a helyzet nekem is segített. Jó a társaság, és nagy előny számunkra – ez nem általános jelenség az élvonalban –, hogy mindenki ponterős kosaras. És a védekezésünk? Abban van javítanivalónk, ezen keresztül vezet az út a bajnokság előkelőbb helyei felé.A város polgármestere által adott fogadáson beszélgetünk. Ön is az elmúlt év díjazott komáromi sportolói között szerepelt. Milyen jelentőséget tulajdonít az ilyen találkozónak?

Jelenlétem csapatunk elismerését jelzi. Társaim nélkül – akármilyen egyéni bravúrokat hajtanák is végre a pályán – nem sokra vinném. Mindnyájunknak, a komáromi kosárlabdának szól ez a megtiszteltetés. A többi játékos is így könyveli el, saját elismerését is látja benne. Nemrégen egy ideig nem játszott. Már teljesen felépült?

Mindegyik mérkőzés után jelentkezik valami. Balszerencsésen kezdő-dött számomra az idény. Saját bőrömön tapasztaltam a szemnáthaláz következményeit, közel három hónapra kiestem a csapatból. Azóta visszatértem, de a hosszú hiányzás hagyott nyomokat rajtam. Még sok van hátra a ligából, addig javíthatok erőnlétemen.Komárom lesz Jozef Lovík hosszú sportolói pályafutásának utolsó állomása?

Egyszer már előrukkoltam vele, hogy negyvenéves korig szeretnék kosarazni. Ha színvonalasabb lenne a szlovák kosárlabda, aligha győzném a lépéstartást. Jelenleg még érdekel a játék, nincs szándékomban befejezni. Szervezetem is bírja a terhelést. Közben már az edzői pályára készülök. Megkezdtem tanulmányaimat a Komenský Egyetem Testnevelési Karán. Egyszer majd leülök a kispadra is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?