Már a lét a tét a Fradinak

Nem tudta megszorítani német ellenfelét az FTC az UEFA-kupa 2. fordulójában, és amennyiben tovább akar jutni a csoportból, nyernie kell a jövő szerdai Basel elleni hazai mérkőzésen. Ellenben a Schalke, a Dnyepropetrovszk és a Newcastle már koccinthattak a továbblépésre.

Marek Penksa (balról) és Vermant csatája a Schalke–Ferencváros labdarúgó UEFA-kupa-mérkőzésenTASR-felvételLászló Csaba, a FTC edzője ugyan támadóbb felállásban küldte pályára csapatát, a magyar bajnok azonban nem kényszerítette nagyobb erőfeszítésre a Schalke együttesét. Ráadásul a zöld-fehérek ismét nagyokat hibáztak a védelemben (Gyepes öngólja), amit az ellenfél könyörtelenül ki is használt. Szűcs kapus remek teljesítményének köszönhetően nem kapott nagyobb zakót a Ferencváros. „Mindkét csapaton látszott, hogy hosszú és fárasztó szezon áll mögötte, igazi izzadságszagú győzelem volt ez. Nyerhettünk volna négy vagy öt góllal is, ha jobban koncentrálunk. Korábban játszottunk jobban is, ma nehezen nyertünk. Annyira sikerült támadnunk, hogy hibázásra kényszerítsük a Ferencvárost” – értékelt Ralf Rangnick, a Schalke 04 vezetőedzője. László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője így látta a történteket: „Nem játszottunk annyira rosszul, hogy bosszús legyek. Nagyon sajnálom, hogy Gyepesre ennyire rájár a rúd. Úgy gondolom, fejben vesztettük el a találkozót, hiszen a németek jóval gyorsabban gondolkoztak. Ennek ellenére nincs miért szégyenkeznünk, hiszen élvezetes meccset tudtunk játszani a Bundesliga egyik legjobb csapatával. Biztos vagyok benne, hogy a továbbjutás csak egy hét múlva, a Basel ellen dől el”.

A győzelem ellenére Gerald Samoah, a németek csatára elég visszafogottan értékelték a produkciót. „Nem játszottunk különösen jól, de remélem, a szurkolókat kielégíti a siker. Nem vagyok persze teljesen elégedett, sok helyzetet kihagytunk, én sem tettem eleget a győzelemért”.

A következő forduló mérkőzéseit jövő szerdán, december 1-jén rendezik. (ns, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?