Manchester kék fele örül, vörös fele sír

Negyedszer búcsúzott a csoportkör után a Manchester United. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy az angoloknak pechjük volt. A City viszont megszerezte a csoportelsőséget.Egyetlen csoportban maradtak igazi izgalmak az utolsó fordulóra a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Negyedszer búcsúzott a csoportkör után a Manchester United. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy az angoloknak pechjük volt. A City viszont megszerezte a csoportelsőséget.

Egyetlen csoportban maradtak igazi izgalmak az utolsó fordulóra a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A B csoportban három csapatnak volt esélye a továbbjutásra, de bármelyik ki is eshetett. A Wolfsburg, PSV Eindhoven, Manchester United trió tagjai közül végül az angolok szomorkodhattak, az MU negyedszer zuhant ki a Bajnokok Ligájából a csoportkört követően. 1994-ben csak a harmadik helyet tudták elcsípni, a Göteborg (Göteborg: régi szép idők!) és a Barcelona előzte meg őket. 2005 őszén csoportutolsók lettek a Villarreal, a Benfica és a Lille mögött. Az utolsó kiesésük a közelmúltból való, emlékezetes: 2011 decemberében a ManUtd 2:1-re kikapott Bázelban, így a Benfica mellett a svájci csapat is lehagyta.

Ezúttal is egy idegenbeli vereség okozta a manchesteriek vesztét: az utóbbi évek egyik legizgalmasabb csoportmeccsén a Wolfsburg 3:2-re legyőzte a Unitedet, így a németek csoportelsőként léptek tovább, a Manchester United pedig – mivel a PSV a hajrában fordított a CSZKA Moszkva ellen – csak a harmadik helyen végzett. A legtöbben a két héttel ezelőtti hazai fiaskóval (MU–PSV 0:0) magyarázzák a kudarcot, de ez önáltatás: a Manchester United ebben a sorozatban nem érdemelt továbbjutást. Louis van Gaal csapata a PSV ellen összesen 1 pontot tudott összekaparni, s még az utolsó helyen záró CSZKA ellen sem volt meggyőző. A moszkvai 1:1 után az Old Traffordon nyert ugyan 2:0-ra, de az a meccs is nyögvenyelős volt. Wolfsburgban pedig – ha csak a játék képét nézzük – egyértelműen lefocizták a pályáról az angolokat. A német csapat a Dortmundra emlékeztető, rövidpasszos stílussal rukkolt elő, a hazaiak második gólja egészen szenzációs volt, Draxler, Kruse és Vierinha bohócot csinált az alkalmi ManUnited-védelemből.

Kifogásban nincs hiány manchesteri oldalon. „Az ellenfél három pontrúgás után szerzett gólt” – nyilatkozta Marouane Fellaini, aki, úgy látszik, a pályán is elszenderedett, így lemaradt az idény egyik legszebb akciógóljáról. Louis van Gaal sem volt éppen elegáns, amikor a lefújás után a találkozó szerb bíróját, Mazsicsot vette elő, aki érvénytelenítette az MU egyik gólját les címén. Egyszerűen azonban a Manchester United – amelyet a saját szurkolói a bajnoki mérkőzéseken már többször kifütyültek – ezen az őszön gyengébb volt, mint a PSV Eindhoven, a látványos, szimpatikus futballt bemutató Wolfsburgról már nem is beszélve. Pedig Wolfsburgban kevesebb a pénz: a United csak idén nyáron 140 millió eurót költött el olyan futballistákra, mint Martial, Schneiderlin, Depay, Darmian és Schweinsteiger.

A másik manchesteri csapat, a City viszont örülhetett a játéknap végén, miután hazai pályán 4:2-re legyőzte az új edzővel megtáltosodó Mönchengladbachot. A meccs hőse Raheem Sterling volt, aki a hajrában 112 másodperc alatt szerzett két gólt, csapata ezzel fordított. Ráadásul az égszínkékek a győzelemmel megszerezték a csoportelsőséget, mivel a Juventus kikapott Sevillában. Bizonyos szempontból így a nap másik nagy vesztese az olasz csapat, ugyanis a zebráknak egy iksz is elég lett volna Spanyolországban ahhoz, hogy bebiztosítsák első helyüket a csoportban. Ha csak a kedd estig biztos továbbjutók listáját nézzük, akkor ugyanis nagyon nem mindegy, hogy a nyolcaddöntő sorsolásakor a Juve a csoportelsők (Real Madrid, Wolfsburg, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Zenit) vagy a csoportmásodikok (PSG, PSV, Benfica) közül kap ellenfelet.

Mit lehet még elmondani Cristiano Ronaldóról? A Real Madrid támadója a Malmö elleni hazai 8:0 során négy gólt szerzett (20 perc alatt), ezzel a csoportkört követően 11 találattal vezeti a BL-góllövőlistáját – ez rekord. Ronaldo egyébként a BL örökranglistáját is vezeti – 88 góllal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?