Magabiztos kolumbiaiak

A kolumbiai válogatott a japá-nok ellen nyitja a vb-t, mely-nek ma esti (20.00) meccsén (Oroszország–Egyiptom) már a csoportkör 2. fordulója is megkezdődik.„Meghódítjuk Oroszországot” – jelentette ki Instagram oldalán Radamel Falcao, a világranglistán 16. kolumbiai együttes csatára.

A kolumbiai válogatott a japá-nok ellen nyitja a vb-t, mely-nek ma esti (20.00) meccsén (Oroszország–Egyiptom) már a csoportkör 2. fordulója is megkezdődik.

„Meghódítjuk Oroszországot” – jelentette ki Instagram oldalán Radamel Falcao, a világranglistán 16. kolumbiai együttes csatára. Kolumbia négy éve az egyik kellemes meglepetése volt a brazíliai vb-nek, elképesztően hatékony kontrajátékával egészen a negyeddöntőig menetelt, James Rodríguez pedig minden meccsen betalálva gólkirály lett. Azóta ha lehet, még erősebb és tapasztaltabb lett a nemzeti együttes, így ezúttal már korántsem lenne váratlan, ha megismételné 2014-es teljesítményét. Az esélyeket jól tükrözi az is, hogy Nisino Akira, a japánok áprilisban kinevezett szövetségi kapitánya kisebb csodának tartaná, ha tanítványai győzni tudnának.

A csoport másik, lengyel–szenegáli mérkőzését könnyen lehet, hogy Robert Lewandowskinak, a Bayern München sztárcsatárának és Kalidou Koulibalynak, a Napoli középhátvédjének a párharca dönti majd el. A lengyelek éke már évek óta az egyik legtermékenyebb befejező csatár, míg a szenegáli futballista az elmúlt idényekben az egyik legjobb védővé nőtte ki magát az olasz bajnokságban. Lewandowski megállítása a selejtezők alapján szinte lehetetlen feladatnak tűnik, ugyanis a Bayern München támadója tíz meccsen 16-szor talált az ellenfelek kapujába, 95 válogatottbeli meccsén pedig 55-ször.

„Ebben a szezonban kevesebb mérkőzést játszottam, így kevésbé vagyok fáradt. Remélem, ez a frissesség a pályán is megmutatkozik majd” – mondta Lewandowski, aki nem kívánt olyan jóslásokba bocsátkozni, hogy hány gólt fog szerezni. Hozzátette, ha kettős őrizetet kap, az pedig csapattársai számára nyithat szabad területet.

Az afrikai együttes gólfelelőse Sadio Mané, a Liverpool csatára, aki az angol bajnokságban és a BL-ben is 10-10 gólt szerzett.

A házigazda orosz válogatott nagy lépést tehet a nyolcaddöntő felé, ha legyőzi Egyiptomot. A Szovjetunió felbomlása után az orosz együttes három vb-n (1994, 2002, 2014) vehetett részt, de még egyszer sem sikerült továbbjutnia a csoportkörből. A vb-k történetében az orosz csapat még veretlen afrikai ellenféllel szemben, az egyiptomi meg nyeretlen európai rivális ellen. Az első fordulóban az oroszok 5:0-ra győzték le Szaúd-Arábiát, Egyiptom viszont 1:0-ra kikapott Uruguaytól. „Nagyon fontos, hogy remekül kezdtük a vb-t, a sikeres rajt megnyugtatta a csapatot. Egyiptom nehéz ellenfél, de bízom benne, hogy megismételjük a szaúdiak elleni játékunkat, és nyerünk” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov orosz kapitány, aki sérülés miatt nem számíthat Dzagojevre.

Az egyiptomiak legnagyobb sztárjukban, a BL-döntőben vállsérülést szenvedett Mohamed Szalahban bíznak. „A peches vereség után javítani akarunk. Szalah a legfontosabb játékosunk, az első meccsen nem akartam kockáztatni a játékát, de az oroszok ellen sokat várunk tőle” – jelentette Héctor Cúper, az egyiptomiak szakvezetője. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?