Luis Enrique: „Rossz passzban vagyunk”

A címvédő FC Barcelona és a Bayern München is minimális előnnyel várja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyed-döntőjének ma esti (20.45) visszavágóit, előbbi az Atlético Madrid, utóbbi pedig a Benfica otthonába látogat.A Barca az idény nagy részében remekelt, ám most megtorpant, és az utóbbi négy tétmec

A címvédő FC Barcelona és a Bayern München is minimális előnnyel várja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyed-döntőjének ma esti (20.45) visszavágóit, előbbi az Atlético Madrid, utóbbi pedig a Benfica otthonába látogat.

A Barca az idény nagy részében remekelt, ám most megtorpant, és az utóbbi négy tétmeccse közül kettőt elveszített, egyszer pedig döntetlenezett.

„Nem gondolhatunk arra, hogy most rossz passzban vagyunk, mindenképpen tovább kell jutnunk” – jelentette ki Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője, akinek az irányítása alatt először került hullámvölgybe a gárda. Az is közrejátszik a Barcelona gyengélkedésben, hogy Lionel Messi már 362 perce nem talált a kapuba, erre legutóbb öt éve volt példa.

Az Atlético Madrid számára nem ismeretlen a feladat, ahogy 2014-ben, ezúttal is továbbjutást érne számára az 1:0-s győzelem a katalán sztárcsapat ellen. A különbség annyi, hogy míg két évvel ezelőtt 1:1-es döntetlen született az első találkozón, addig az Atlético egy héttel ezelőtt 2:1-re kapott ki a Camp Nou Stadionban.

„Meggyőződésem, hogy szurkolóink besegítenek, és majd fel fog robbanni a stadion. Ha mindent beleadunk, kiverhetjük a Barcát” – nyilatkozta Diego Simeone, a madridiak argentin szakvezetője.

Az első összecsapáson kiharcolt hazai siker miatt azonban a statisztika alapján a Barcelona az esélyesebb: a gránátvörös-kék együttes története során 40 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első mérkőzését megnyerte saját közönsége előtt, s ezek közül mindössze kettőt veszített el: a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1983/84-es kiírásában a Manchester Uniteddel, valamint az 1982-es Európai Szuperkupa döntőjében az Aston Villával szemben.

A Vicente Calderón Stadionban a hazaiaknál nem léphet pályára az első meccsen gólt lövő, majd kiállított Fernando Torres.

A másik negyeddöntős párharc, a Benfica és a Bayern München közötti csata múlt heti első mérkőzésének elején úgy tűnt, nem lesz kérdéses a továbbjutó kiléte, hiszen a müncheniek már a második percben vezetést szereztek Arturo Vidal fejesével. Josep Guardiola együttese ezt követően azonban hiába játszott végig fölényben, nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni a mai visszavágóra.

Ennek ellenére a Bayern az esélyes, a bajorok sorozatban ötödik alkalommal juthatnak a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban. A német csapat története során kilenc oda-visszavágós párharcot játszott portugál riválissal, és mindegyiket megnyerte.

A Benfica eddig harminchárom alkalommal került hátrányba idegenben egy európai kupapárharcban, s ezek közül tizenegy alkalommal vívta ki a továbbjutást.

Nagy hátrány a vendéglátók számára, hogy Jonas, a portugálok legjobb góllövője – összesen harminc találatnál jár a szezonban – sárga lapok miatt nem léphet pályára, helyette a mexikói Raúl Jiménez vagy a görög Konsztantinosz Mitroglu jut szóhoz. (sz. z., MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?