Luis Enrique a Barcelona új edzője

<p>Barcelona. Luis Enriquét nevezték ki a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A spanyol tréner, aki az egy idény után távozó argentin Gerardo Martino helyét veszi át, két évre kötelezi el magát. Luis Enriquét ma mutatják be hivatalosan.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 44 éves Luis Enriquének ez lesz a harmadik időszaka a Barcelonában. 1991 és 1996 között a Real Madridban futballozott, majd 2004-ig a Barcelonában játszott, és a Camp Nou közönségének egyik kedvencévé vált. Nyolcévnyi barcelonai játékos-pályafutása során 300 mérkőzésen 109 gólt szerzett, bajnoki címet, Király-kupát, KEK-et és Európai Szuperkupát nyert, 2004-es visszavonulása előtt két évig csapatkapitány volt.

A korábbi 62-szeres spanyol válogatott támadó 2008-ban edzőként tért vissza a klubhoz, és a Barca B-t pontrekorddal feljuttatta a spanyol második vonalba. Ezt követően Luis Enrique vezetőedzőként az olasz Románál, a legutóbbi idényben pedig a spanyol Celta Vigónál dolgozott, mielőtt most harmadszor is a Barcelona szolgálatába szegődött volna.

A katalán klub az edzőváltás mellett arról is hírt adott, hogy nem tartják meg a kapus José Manuel Pintót, helyére a német Borussia Mönchengladbach 22 éves hálóőre, Marc-André ter Stegen érkezik. Továbbá visszatér a Barcához a 21 esztendős brazil Rafinha Alcántara a Primera Divisiónban játszó és legutóbb éppen Luis Enrique irányította Celta Vigótól, valamint a 20 éves Gerard Deulofeu az angol élvonalbeli Evertontól.

A spanyol sajtó szerint Luis Enrique legfontosabb feladata az lesz, hogy Lionel Messit újra formába hozza. Az argentin klasszis hétfőn egy évvel meghosszabbította szerződését a katalánokkal, s 2019-ig tartó kontraktust írt alá. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?