Liuék utolsó éremesélye

A magyar csapatnak ma van utoljára esélye érmet szerezni a pjongcsangi téli olimpián.A rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó versenynapja ráadásul dupla lehetőséget kínál, ugyanis a legjobb négy között, azaz az A döntőben induló férfi váltó mellett férfi 500 méteren Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu

A magyar csapatnak ma van utoljára esélye érmet szerezni a pjongcsangi téli olimpián.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó versenynapja ráadásul dupla lehetőséget kínál, ugyanis a legjobb négy között, azaz az A döntőben induló férfi váltó mellett férfi 500 méteren Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is a dobogóra pályázik.

„Sanyi az a versenyző, aki 50-ből 45-ször jól dönt” – mondta az 500 m két évvel ezelőtti világbajnokáról Bánhidi Ákos csapatmenedzser. Hozzátette, ahogy a nőkre igaz volt a legrövidebb távon, úgy a Liu fivérekre is, hogy ha a rajtot követően továbbjutó helyen állnak, akkor szabályos körülmények között csak olyan riválisnak van esélye megelőzni őket, aki világcsúcson belüli időt tud.

Az MTK 22 éves gyorskorcsolyázója a negyeddöntőben papíron nem került nehéz ötösbe, ugyanakkor ezúttal a hármas pályáról indulhat. A kínai Ren Ziwei és az orosz Alekszandr Sulginov egyikének megelőzése viszont nem okozhat gondot olyan versenyzőnek, aki éremre vágyik. A minden távon junior-világbajnok Liu Shaoang a kettes rajtpozíciójával jobb helyzetben van, ugyanakkor ő együtt szerepel majd az 1500 méter dél-koreai bajnokával, Lim Hjo Dzsunnal. A 19 éves tehetségnek, aki eddig az 1000 és 1500 méteres versenyét is elrontotta egy-egy kizárással, két holland és egy kazah ellenfelet kell maga mögött tartania, ami korántsem lehetetlen. Ő úgy fogalmazott, minden fejben dől majd el.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes férfiváltó a dél-koreai, a kínai és a kanadai négyessel szerepel együtt a fináléban. Pontszerzőnek még nem tekinthető, mert kizárás esetén a kisdöntő végére sorolják a vétkeseket. „Talán egy fokkal a kanadaiak gyengébbek a másik három stafétánál a negyedik emberük miatt, ha nagy iram lesz az elejétől, akkor akár le is szakadhatnak emiatt” – mondta Bánhidi.

Női 1000 méteren a harmadik olimpiáján szereplő Keszler Andrea is érdekelt, de tőle bravúr lenne a továbbjutás a negyeddöntőből. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?