Legyőzte a Spartakot, és már a nyolc között a DAC

Egy gól döntött a DAC továbbjutásáról a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe, a sárga-kékek Pape Sarr találatával 1:0-ra nyertek nagyszombati Spartak ellen.

Egy gól döntött a DAC továbbjutásáról a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe, a sárga-kékek Pape Sarr találatával 1:0-ra nyertek nagyszombati Spartak ellen. A dunaszerdahelyi csapat hazatérése óta már a harmadik győzelmét aratta az új DAC Arénában.

Igazi kerületi rangadó várt a DAC csapatára, hiszen a rivális Nagyszombat látogatott Dunaszerdahelyre. A mérkőzést a hivatalos sorsolás szerint októberben kellett volna lejátszani, akkor viszont a DAC még Szencen rendezte a hazai meccseit, és a város vezetése nem járult hozzá a rizikós találkozó lejátszásához.

November utolsó napján a nagy hideg ellenére is 3637 néző látogatott ki az új DAC Arénába.

A sárga-kékeket sérüléshullám tizedeli, a korábbi hiányzókon kívül – Davis, Egri, Kocsis, Pačinda és Brašeň – Kwin is harcképtelenné vált. A sérüléséből lábadozó Szarka már a kispadon kapott helyet.

Taktikus futball

A kezdő sípszó előtt a csapatok egyperces néma csenddel tisztelegtek a pár napja Kolumbiában tragikus balesetben elhunyt brazil Chapecoense labdarúgóira.

Nem hozott látványos futballt az első félidő, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. Az első valamirevaló lövés a 10. percben Bello nevéhez fűződött. A 15. percben egy remek beadás után Vida került a vendégek kapuja elé, lövését Jakubech szögletre mentette. A játék képe ezután sem változott, a pályán főleg taktikus futball uralkodott.

Sarr másodszorra

Fordulás után viszont beindultak az események, a 48. percben Zsivkovics jobb oldali lövése nem sokkal ment mellé. Négy perccel később vezetést szerzett a DAC, Vida szöglete után Sarr fejelt kapura, Jakubech még védeni tudott, a kipattanónál már Sarr nem hibázott – 1:0. Két perccel később a vendégek részéről Halilovic próbálkozott, lövése nem sokkal szállt a kapu mellé. A vesztes állás támadásokra késztette a Spartak csapatát, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Az utolsó percekben próbálták saját kapuja elé szorítani a DAC-ot, a sárga-kékek védelme viszont remekül helytállt.

Ez volt az ősz meccse

„Remekül felkészültünk a mérkőzésre. Nem volt sok lehetőségünk, de egy rögzített helyzetből gólt szereztünk, és ez a lényeg. Ez volt az ősz mérkőzése, ugyanis szeretnénk a lehető legtovább eljutni a kupában. Még sok mérkőzés van előttünk, szombaton már a Senica vár ránk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy támogatnak bennünket. Örülünk, hogy ilyen csodálatos stadionunk van, Szencen nem volt az igazi” – értékelte a győztes találkozót Peter Štepanovský.

A csapatkapitány ezúttal ismét Ľubomír Michalík volt, aki kiemelte, a rendes játékidőben akarták eldöntetni a továbbjutás sorsát. „Három győzelmet arattunk az új stadionban, remélem, ez a sorozat tovább folytatódik. Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy egy gól fog dönteni. Mindkét csapat óvatosan játszott, senki sem akart hibázni. Az első félidőben volt egy nagyobb helyzetünk, a másodikban mindenképp gólt akartunk szerezni, mert a büntetők már sok esetben a szerencsén múlnak.”

Tipikus kupameccs

Kevés öröme volt lefújás után a Spartak edzőjének, Miroslav Karhannak, akinek csapata búcsúzott a Slovnaft Cup küzdelmeitől. „Érdekes mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat próbálta irányítani a középpályát, hogy az ellenfél ne kerüljön helyzetbe. A vereséget egy hétperces kihagyás okozta, amely során gólt kaptunk. A mérkőzés nagy részét a tizenhatosig játszottuk, és nem volt egy veszélyes helyzetünk sem. Ha nem rúgunk gólt, nem gondolhatunk a győzelemre” – nyilatkozta a mérkőzés után a Trnava edzője, akihez László Csaba is csatlakozott. „Ez egy tipikus kupamérkőzés volt, minimális helyzetekkel. Az első félidőben Vida révén volt egy nagy helyzetünk, de kimaradt. Az ellenfelünk támadójátékban veszélyes, kreatív futballistái vannak, akiket szerettünk volna kikapcsolni a játékból. A szünetben elmondtam, hogy az első 15 percben jobban be kell szorítanunk az ellenfelet, ez sikerült is. A gólnál viszont egy kis szerencsénk is volt” – értékelte a találkozót a DAC trénere.

Jöhet a Poprad!

A továbbjutással a Slovnaft Cup legjobb nyolc csapata közé került a DAC, melyre jövő márciusban a második ligás Poprad vár. A téli szünet előtt még két bajnoki mérkőzést kell megvívnia a dunaszerdahelyi gárdának, legközelebb december 3-án, a Senica otthonában lépnek pályára a sárga-kékek, egy héttel később pedig az aranyosmarótiakat fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?