Legalább 4 góllal kellene nyerni Montenegró ellen

A magyar női kézilabda-válogatottnak ma este (18.30) legalább négy góllal kellene legyőznie Montenegrót ahhoz, hogy biztosan továbbjusson a csoportból a svédországi Eb-n.Kim Rasmussen együttese második meccsén is kikapott a kontinenstornán, a dánok 23:19-re győztek.

A magyar női kézilabda-válogatottnak ma este (18.30) legalább négy góllal kellene legyőznie Montenegrót ahhoz, hogy biztosan továbbjusson a csoportból a svédországi Eb-n.

Kim Rasmussen együttese második meccsén is kikapott a kontinenstornán, a dánok 23:19-re győztek. A magyarok kontinensviadalon soha sem tudták legyőzni a dánokat, és most fordult elő először, hogy két vereséggel kezdtek Eb-t.

A dánokat előzetesen is a csoport legerősebb együttesének tartották, pedig megfiatalított csapattal vágtak neki a hosszú távú építkezésnek, a keretükben csupán a rutinos beálló, Louise Spellerberg múlt el 27 éves. A magyar válogatott helyzetét az is nehezítette, hogy sérülés miatt szinte egy kezdőcsapatnyi alapember hiányzik a kontinenstornáról.

A dánok először 5:3-nál vezettek két góllal, a magyar csapat pedig hét percig nem talált be, ám a viszonylag jó védekezés miatt nem szakadt le. A 20. percben 8:7-es dán előnynél Görbicz Anita egyenlített volna, ám büntetője során rálépett a hétméteres vonalra. A félidőben 12:10-re vezetett az ellenfél.

A második félidő elején ismét az egyenlítésért harcoltak a magyarok, ám Görbicz megint büntetőt hibázott. A fontos pillanatokban mindig megremegett a játékosok keze. Dánia növelte az előnyét, Görbicz a harmadik hétméteresét is elrontotta, ráadásul a csapat megint percekig nem szerzett gólt. Szekeres megkapta a harmadik kiállítását, így a védelem oszlopa már nem jöhetett vissza. A végén még Triscsuk Krisztina is büntetőt hibázott.

A 23:19-es vereség azt jelenti, hogy a magyarok csak akkor juthatnak tovább a csoportból, ha ma legyőzik a montenegróiakat. Ha négy vagy több góllal nyer a Rasmussen-csapat, akkor biztosan középdöntős. Ennél kisebb különbségű győzelem akkor érne középdöntőt, ha a csehek pontot szereznek a dánokkal szemben. Egy döntetlen vagy vereség a magyarok Eb-búcsúját jelentené.

„Jobban játszottunk, mint hétfőn – kezdte Kim Rasmussen az M2-nek adott értékelését. – Jó volt a védelmünk, de továbbra is mondom, túl sok olyan hibát követünk el, amilyet nem lenne szabad. Pedig az edzéseken rendszeresen gyakoroljuk, hogyan vegyük fel a beállót, hogyan mozogjunk vele. Az első félidőben sok ilyen hibát követtünk el. Apróságok miatt kaptunk ki, de támadásban sok tiszta helyzetet kihagytunk, ráadásul négy büntető is kimaradt. Így nem lehet megnyerni egy ilyen szoros meccset. Csalódottak vagyunk a vereség miatt, de emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Edzőként az volt számomra a legfontosabb, hogy lássam a tüzet a lányok szemében, márpedig igazán akarták a sikert.”

Szekeres Klára szerint Dánia ellen jól játszott a magyar válogatott: „Ez a meccs rendben volt, csak most hiányzik igazán az első fordulóban elveszített mérkőzés. Ezzel a játékkal biztosan megvertük volna a cseheket. Nagyon koncentráltan jöttünk ki a mérkőzésre, ezt kell megtartanunk az utolsó fordulóra. Még van egy meccs, és amíg van bármekkora esélyünk továbbjutni, nem adjuk fel!”

A mai sorsdöntő meccsről Rasmussen így nyilatkozott: „Montenegró teljesen más csapat. Felkészülünk, tökéletesen tudjuk, hány góllal kell nyernünk, a saját kezünkben van a sorsunk, nem kell másra koncentrálnunk. Sokat játszottam ellenük, ismerem a koncepciójukat.” (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?