Lefagyott a Fradi a Böde-horrortól

Szerencsénk volt az Eb-sorsoláskor, az Újpest nyert a Fradi-pályán, Böde horror-sérülést szenvedett. Vége az „őszi idénynek”.Miközben a fél ország azon izgult, hogy a magyar válogatott milyen ellenfeleket kap a jövő nyári Európa-bajnokságon, lejátszották a magyar élvonalbeli bajnokság 19.

Szerencsénk volt az Eb-sorsoláskor, az Újpest nyert a Fradi-pályán, Böde horror-sérülést szenvedett. Vége az „őszi idénynek”.

Miközben a fél ország azon izgult, hogy a magyar válogatott milyen ellenfeleket kap a jövő nyári Európa-bajnokságon, lejátszották a magyar élvonalbeli bajnokság 19. fordulóját. A sorsolással a válogatottnak alighanem szerencséje volt (Portugália, Ausztria és Izland jutott nekünk), és a forduló nézőszámai is az egeket verdesték: a Fradi–Újpest rangadóra közel 18 ezer szurkoló volt kíváncsi. De ne szaladjunk ennyire előre.

Székesfehérváron ünnepi-szomorkás volt a hangulat, a hazai szurkolók szép molinóval búcsúztak a Sóstói stadiontól a Videoton–Paks mérkőzésen. Ez volt az utolsó találkozó ebben a stadionban, a Videoton új létesítményét előreláthatóan 2017 nyarán adják át. S ha már a jövőbe tekintünk, örülhetünk annak, hogy a magyar futballban azért vannak tehetségek: a Paks elleni mérkőzést a hetek óta az NB I-es csapatnál szereplő, s minden alkalommal biztató játékot produkáló 21 éves Géresi Krisztián gólja döntötte el. A győzelemmel a Videoton feljött a tabella harmadik helyére – a játékoskerete alapján minimum ott lenne a helye.

Végre jól futballozott a Debrecen is, amely dr. Horváth Zsolt triplájával 3:1-re verte az MTK-t. Érdekesség, hogy a 27 éves focista korábban az MTK-ban szerepelt, nem is ünnepelte túl feltűnően a góljait. Nem is nagyon volt kinek: a vadiúj stadionban mindössze 1285 néző lézengett. Ez azért nagyon szomorú. Egy megyével odébb is örülhetett a maroknyi szurkolótábor. A Diósgyőr három hónap után nyert ismét hazai pályán bajnokit, 2661 néző előtt. Az ellenfél az idei évet sereghajtóként záró Békéscsaba volt.

Évek óta nem láttunk annyi nézőt élvonalbeli mérkőzésen, mint a Fradi–Újpest rangadón. A Kassai Viktor által vezetett mérkőzésre 17 489 szurkoló volt kíváncsi, ennek megfelelően a hangulat is óriási volt. A hazaiak azonban hamar lefagytak, a Litauszkival ütköző Böde Dánielt már az 5. percben le kellett cserélni. Az esetről készült fotó egészen horrorisztikus, csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk, a Fradi csatárának bokája 90 fokban fordult ki a lábfejéhez képest, csoda, hogy nem tört el. A diagnózis: bokaszalag-szakadás: A legjobbakat kívánjuk Bödének, azaz épüljön fel az Európa-bajnokságra!

A találkozó lüktető játékot hozott, de a színvonal azért nem verdeste az egeket. A Ferencváros fölényben futballozott, de a mérkőzést Mbaye Diagne (ki más!) döntötte el, a csatár az 59. percben fejelt a kapuba. A szenegáli játékos az utolsó tíz bajnokiján pontosan tíz gólt szerzett – nem akármilyen érdemei vannak tehát abban, hogy az UTE már a második a tabellán. Ráadásul az Újpest az első csapat, amely nyerni tudott a Groupama Arenában, megszakítva az FTC 28 mérkőzés óta tartó hazai bajnoki veretlenségi szériáját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?