Sport

Kuzmina lendületben: 15 km-en is ezüstérmes

Anastasia Kuzmina már a második ezüstérmét szerezte a pjongcsangi olimpián, a szlovák színekben versenyző sílövő a 15 km-es egyéni indításos versenyben a svéd Hanna Öberg mögött lett második. Paulína Fialková is pontszerző lett: a nagyszerű 5. helyen zárt.
Bőd Titanilla

2018. február 15. 11:11

Frissítve
- TASR-felvétel

Az üldözéses versenyben szintén ezüstérmes Kuzmina újfent igazolta, hogy jelenlegi formájában másfél perccel gyorsabb a teljes mezőnynél. A keddről szerdára halasztott 15 km-es versenyen Kuzmina hatos rajtszámmal futott ki a pályára, és az első lövészetnél nem hibázott, ezzel már megalapozta a jó eredményt. A másodiknál ugyan egyet mellélőtt, de jelenlegi gyorsasága mellett még egy hibával (és az ezért járó büntetőperccel) is megnyerhette volna a versenyt. A harmadik lövészetnél is volt azonban egy rontása (a visszajátszásokból látszott, hogy tényleg csak millimétereken múlt mind a két hiba), ezzel már két büntetőpercnél tartott. Mivel a később rajtoló svéd Hanna Öberg rendkívül magabiztosan lőtt, itt már Kuzmina elé került.

Az utolsó lövészetnél Kuzmina négyszer talált, az ötödik lövés előtt sokáig kivárt, és végül az is pontos lett. Szlovákia magasan a legeredményesebb téli olimpikonja pontosan tudta, hogy éremért harcol, és az utolsó körben sem adott alább a tempóból.

Elsőként ért a célba (az előtte rajtoló öt másik versenyzőt mind megelőzte), és nagyon sokáig az első helyen is maradt. Csak a végül 0 lőhibával záró Öberg tudta megelőzni.

2018. február 12. 14:44

Kuzmina óriásit harcolt, ezüstérmes az üldözéses versenyben

A verseny az utolsó pillanatokig izgalmas volt, a mindössze egy lövést hibázó szlovák Paulína Fialková sokáig a harmadik helyen állt, de végül bejött elé a német Preuss, ő elé pedig a korábbi két szám, a sprint és az üldözéses verseny győztese, a szintén német Dahlmeier is, akinek egy rontása volt. A negyedik lövés után Dahlmeier még Kuzmina előtt állt, de az utolsó körben nem tudta tartani a tyumenyi születésű sílövő által diktált sebességet.

Kuzmina így megszerezte második pjongcsangi érmét is - az üldözéses verseny után azt mondta, legalább két érmet szeretne nyerni ezen az olimpián, mert két emberért harcol: saját maga mellett a NOB által nem meghívott öccséért, Anton Sipulinért is.

"Tudtam, hogy ebben a számban minden egyes lövés nagyon fontos, ezért nem eltalálni akartam a célpontokat, hanem minden egyes lövésért külön megdolgozni" - magyarázta boldogan a mixzónában Kuzmina.

Paulína Fialková is sugárzott a boldogságtól. "Még mindig úgy érzem, hogy álmodom" - fogalmazott Fialková.

női sílövészet, 15 km, olimpiai bajnok:
    ---------------------------------------
   Hanna Öberg (Svédország) 41:07.2 perc (0 lövő hiba)
2. Anastasiya Kuzmina (Szlovákia) 41:31.9 (2)
3. Laura Dahlmeier (Németország) 41:48.4 (1)

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?