KÜSZÖBÖN A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

NINCS MÉG VB-LÁZ. Három héttel a labdarúgó világbajnokság kezdete előtt még nem mondható, hogy vb-lázban ég a Japánnal társrendező Dél-Korea.

NINCS MÉG VB-LÁZ. Három héttel a labdarúgó világbajnokság kezdete előtt még nem mondható, hogy vb-lázban ég a Japánnal társrendező Dél-Korea. A mérkőzések helyszínén ugyan mindenütt, az utcákon és a közlekedési eszközökön is ott látható a vb-plakátja, a résztvevő válogatottak és a legnagyobb sztárok képe, de az emberek nem nagyon foglalkoznak az eseménnyel. Az újságok címlapjain is inkább politikai témák szerepelnek. A szervezők hetek óta kiállításokat és koncerteket rendeznek a vb jegyében, a dél-koreaiakat azonban legfeljebb saját csapatuk szereplése érdekli. Az ázsiai országban a baseball és a kosárlabda jóval nagyobb népszerűségnek örvend, mint a labdarúgás.

HORVÁT KERET. Mirko Jozic horvát szövetségi kapitány egyelőre 25-ös keretet jelölt a labdarúgó-vb-re. A szakvezető május 21-én szűkíti 23 fősre kiszemeltjeinek listáját. A névsor, kapusok: Stipe Pletikosa (Hajduk), Tomislav Butina (Dinamo Zagreb), Vladimir Vasilj (FC Zagreb); védők: Robert Kovac (Bayern), Robert Jarni (Panathinaikosz), Dario Simic (Internazionale), Josip Simunic (Hertha), Boris Zivkovic (Leverkusen), Goran Sablic (Hajduk), Daniel Saric (Panathinaikosz), Anthony Seric (Verona), középpályások: Stjepan Tomas (Vicenza), Zvonimir Soldo (Stuttgart), Robert Prosinecki (klub nélküli), Niko Kovac (Bayern), Jurica Vranjes (Leverkusen), Davor Vugrinec (Lecce), Milan Rapaic (Fenerbahce), Mario Stanic (Chelsea), Marko Babic (Leverkusen), csatárok: Alen Boksic (Middlesbrough), Davor Suker (1860 München), Goran Vlaovic (Panathinaikosz), Ivica Olic (FC Zagreb), Bosko Balaban (Aston Villa). (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?