Gömörhorkai az NB I legjobb fiatal futballistája

VajdaBotond

Akárcsak egy éve, ezúttal is Varga Barnabást, a Ferencváros támadóját választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán, de egy felvidéki futballistát is találunk a díjazottak között.

A HLSZ idén már 34. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól. A szervezet a férfi jelöltek listájának összeállításában többek között egykori szövetségi kapitányok, aktuális HLSZ-elnökségi tagok, egykori HLSZ-elnökök, valamint a férfi NB I-es és NB II-es csapatok csapatkapitányainak és edzőinek közreműködését kérte. Ezt követően csaknem ezer profi futballista voksolhatott posztonként öt személyre.

Varga Barnabás, aki húsz találattal lett az élvonal gólkirálya, Mohammed Abu Fanit (Ferencváros) és Bognár Istvánt (MTK Budapest) megelőzve zárt az élen. Az elismerést a gála díszvendége, az 1978-ban világbajnok argentin válogatott játékosa, Alberto Tarantini nyújtotta át. A legjobb kapus az előző három alkalomhoz hasonlóan a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig akárcsak tavaly, most is a Liverpool középpályását, Szoboszlai Dominikot választották meg, Sallai Roland (Freiburg) és Willi Orbán (RB Leipzig) előtt.

Az edzők között Bognár György, a Paks trénere zárt az első helyen. A legjobb 21 éven aluli játékos a Debrecenben játszó, gömörhorkai Vajda Botond, míg a másodosztály legjobbja Tóth Milán, a Vasas társgólkirálya lett. A szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton-díjat Tóth Balázs, a Fehérvár kapusa (jelenleg Blackburn Rovers) vehette át a díjat alapító Fülöp Ferenctől. Új kategóriaként a legjobb visszatérő játékosnak járó elismerést Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia szélsője érdemelte ki. Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból.

A mindössze 20 éves Vajda az előző idényben 21 bajnoki mérkőzésen 5 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, betalált többek között a Paks és a Ferencváros kapujába is, utóbbiak ellen két gólt is jegyzett. Ez a teljesítmény pedig U21-es válogatott meghívót is ért a játékosnak. A fiatal szélső az új szezonban eddig 4 mérkőzésne lépett pályára a Debrecenben

Érdekes

Az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjának álomcsapata

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)–Botka Endre (Ferencváros), Kinyik Ákos (Paks), Ibrahim Cissé (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)–Windecker József (Paks), Mohammed Abu Fani (Ferencváros), Bognár István (MTK Budapest)–Marquinhos (Ferencváros), Varga Barnabás (Ferencváros), Antonio Mance (Debrecen/Zalaegerszeg)

MTI

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?