Kuffour gólja döntött

Tokió. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München 25 év után másodszor hódította el a labdarúgó Klub Világ Kupát, miután Tokióban hosszabbítás után 1:0-ra nyert a legjobb dél-amerikai együttes, a Libertadores Kupa-első Boca Juniors ellen.

ĺgy örültek a müncheni futballisták a Világ Kupa elhódításánakReuters-felvételBAYERN MÜNCHEN–BOCA JUNIORS 1:0 (0:0, 0:0). Gólszerző: Kuffour (110.). Játékvezető: Nielsen (dán), 55 ezer néző. Kiállítva: Delgado (45.). BAYERN MÜNCHEN: Kahn–Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu–N. Kovac (76. Jancker), Fink, Hargreaves (76. Sforza), Sergio–Elber, Pizarro (118. Thiam). BOCA JUNIORS: Cordoba–Schiavi, Martinez (17. Calvo, 110. Carreno), Burdisso, Rodriguez–Serna, Traverso, Riquelme, Villarreal (99. Pinto)–Delgado, Schelotto

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész, veszélyes helyzetet csak az argentin csapat alakított ki: a 24. percben Schelotto 13 méterről lőtt mellé. A félidő utolsó percében Delgado tört be a tizenhatoson belülre, eltolta a labdát Kahn mellett, majd feldobta magát. Mivel volt már egy sárga lapja, a játékvezető színészkedésért kiállította.

A szünetben a játékoskijáróban néhány argentin futballista Oliver Kahnra támadt: azzal vádolták, hogy ő állíttatta ki Delgadót. A verekedést a két együttes vezetői akadályozták meg.

A feszült hangulatú második 45 percben a müncheniek játszottak fölényben, a legnagyobb lehetőséget a 82. percben szalasztották el: Pizzaro 10 méteres lövését Cordoba lábbal védte.

A hosszabbításban a fáradó argentinok ellen egyre nagyobb fölénybe kerültek a müncheniek és a 110. percben egy nagy kap- előtti kavarodás után Kuffour révén megszerezték a győztes találatot.

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője: – Boldog vagyok, hogy nem volt szükség tizenegyesrúgásokra. Az argentinok nagyon agresszíven játszottak, ezzel a stílussal sokáig nem tudtunk mit kezdeni. Arra felkészültünk, hogy a beívelésekkel lehetünk eredményesek, jól fejelő játékosaink sokszor okoztak zavart a Boca kapuja előtt. A kiállítás után nem gondoltam volna, hogy szükség lesz a hosszabbításra is, úgy érzem megérdemelten nyertünk.

A labdarúgó Klub Világ Kupa egyetlen gólját szerző Samuel Kuffourt választották a mezőny legjobbjának. A ghánai válogatott védő egy Toyota személygépkocsit kapott ajándékba.

– Ez óriási: Ghánában már van egy Toyotám, de ezt ne árulják el az Opelnek, a klub szponzorának! A gólomat a kisbabánknak, Godevának és feleségemnek, Franziscának ajánlom.

Az utóbbí tíz év döntői

1991: Crvena zvezda (jugoszláv)–Colo Colo (chilei) 3:0; 1992: Sao Paulo (brazil)–Barcelona (spanyol) 2:1; 1993: Sao Paulo–AC Milan 3:2; 1994: Velez Sarsfield (argentin)–AC Milan 2:0; 1995: Ajax-Gremio 0:0 (11-esekkel: 4:3); 1996: Juventus–River Plate 1:0; 1997: Borussia Dortmund (német)–Cruzeiro 2:0; 1998: Real Madrid–Vasco da Gama (brazil) 2:1; 1999: Manchester United–Palmeiras (brazil) 1:0; 2000: Boca Juniors-Manchester United 2:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?