Komanickýt kirúgták

December 28. óta már nem Mikuláš Komanický a rimaszombati futballcsapat vezetőedzője – asszisztenseivel, Marián Kudlíkkal és Július Nôtával együtt elbocsátották, csakúgy, mint Gabriel Szántó sportigazgatót. Az illetékesek szűkszavúan nyilatkoznak, de értesüléseink szerint újra Vass Ferenc ülhet a gömöri kispadra.

Felmondás – postán

Mikuláš Komanický postán kapta meg felmondását, mely azért is meglepő, mert az utolsó őszi mérkőzés után úgy tűnt, a hosszas találgatások után csillapodott az edzőváltási láz Rimaszombatban, s Komanický maga is megerősítette: a polgármesterrel való egyeztetés után marad a csapatnál.

„A polgármester úr valószínűleg nem tudott már ellenállni a környezete nyomásának” – mondta szomorúan az edző, s nem titkolta, fájlalja, hogy így és ilyenkor dobták ki. „Voltak ajánlataim a Corgoň Ligából és a második vonalból is, de ezeket elutasítottam, hisz arra számítottam, Rimaszombatban folytatom a munkát. Már dolgoztam az új edzésterveken. Most már persze minden csapatnak van edzője, csak nyáron várható üresedés az edzői posztokon. Addig tétlenül nézhetem a falat.”

„Feljutottunk volna…”

Komanický így értékelte a Gömörben töltött közel két és fél évet: „Nagyszerű időket is átéltem. Nagy kár, hogy a Tauris támogatása abbamaradt, mert ha a szponzorunk maradt volna, biztosan feljutottunk volna. Megnyertük volna az osztályozót, olyan jó csapatunk volt. Amióta viszont a futball a város fennhatósága alá tartozik, csak Cifruš polgármester úr és Ján Oštrom, a csapatvezető törődtek szívvel-lélekkel vele.” Bár az edző szavaiból hallatszott a csalódottság, állította, jó szívvel fog emlékezni Rimaszombatra: „Annak idején, amikor Eperjesről elbocsátottak, azt mondtam, hogy számomra a Tatran nem egyenlő Bogdanovskýval, aki kirúgott. A Tatran egy nagy hagyományokkal rendelkező csapat, amelyre mindig szívesen gondolok. A rimaszombati futball sem egyenlő Koháryval, Vass-sal és Brndiarral, akiknek nagy hangjuk volt a vezetőségben. Rimaszombat számomra a lelkes szurkolókat jelenti, akik mindig kitartottak a csapat mellett, meg a játékosokat, akiket mindig szerettem…”

Problémás csapategység

Kovács László vezetőségi tag, a városi hivatal elöljárója viszont éppen azt mondta, a csapategység érdekében folyamodtak a radikális megoldáshoz. „Konfliktusok voltak egyes játékoscsoportok és az edzők között. Valamilyen módon stabilizálni kellett a helyzetet, s hogy ne mérgesedjen el, a vezetőedzőnek, a másodedzőnek, a kapusedzőnek és a sportigazgatónak felmondtunk. A tavaszi szezon végéig ezt a problémát meg kell oldani, és akkor majd eldől, hogy a következő szezonban a feljutásért fogunk-e harcolni, vagy az I. ligában való tisztes helytállás lesz-e a cél. Ez persze pénzkérdés is” – mondta a tisztségviselő, az új edző személyével kapcsolatban azonban nem nyilatkozott: „Nem adunk információt. Január 7-én kezdődik felkészülés, akkor kiderül, ki lesz az új tréner és a sportigazgató.”

Vass Ferenc a kispadon?

A távozó Komanický több nyilatkozatában is említette Vass Ferenc nevét – bizonyára nem véletlenül. A rimaszombati szakember 1998-ban már irányította az akkor élvonalbeli csapatot – Ladislav Jurkemiket váltotta a kispadon. Mivel minden szükséges licenccel rendelkezik, feltételezhető, hogy a tavaszi szezonban ő lesz az MFK Rimavská Sobota vezetőedzője. Értesüléseink szerint viszont a 68 éves Vass a korára való tekintettel inkább valamiféle főtanácsadói posztot fog betölteni, a napi munkát pedig a másodedzőként feltüntetett, szintén helybeli tréner végzi majd, akinek a személye egyelőre még kérdéses. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a sportigazgatói feladatokat a csapatvezető, Ján Oštrom látja majd el. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?