Kližan hamburgi diadala

Martin Kližan nyerte a hamburgi teniszviadalt, miután a döntőben 6:1, 6:4-re nyert az uruguayi Pablo Cuevas ellen. Ez volt a szlovák sportoló ötödik tornagyőzel- me, amelyért 316 ezer eurót kapott.A hetedik helyen kiemelt Kližan a harmadikként rangsorolt Cuevast 59 perc alatt győzte le.

Martin Kližan nyerte a hamburgi teniszviadalt, miután a döntőben 6:1, 6:4-re nyert az uruguayi Pablo Cuevas ellen. Ez volt a szlovák sportoló ötödik tornagyőzel- me, amelyért 316 ezer eurót kapott.

A hetedik helyen kiemelt Kližan a harmadikként rangsorolt Cuevast 59 perc alatt győzte le. Legutóbb 1985-ben diadalmaskodott szlovák teniszező Hamburgban, 31 éve a Davis-kupa-csapat mostani kapitánya, Miloslav Mečíř nyert. Kližan a pénzdíj mellett 500 ATP-ponttal is gazdagodott, így a világranglistán a 43. helyről a 28.-ra lép elő.

A 27 éves szlovák játékos eddig valamennyi döntőjét megnyerte, első sikerét 2012-ben Szentpétervárott aratta, 2014-ben a müncheni tornán nem talált legyőzőre, tavaly Casablancában, idén februárban pedig Rotterdamban diadalmaskodott.

A hamburgi torna döntőjében a világranglista 24. helyén álló, 30 esztendős Cuevas számított esélyesnek, ám a pályán az történt, amit a szlovák játékos akart. Michael Stich, az egykori kiváló német teniszező adta át a győztesnek járó trófeát Kližannak, aki szimbolikusan a nizzai terrortámadás áldozatainak ajánlotta fel a serleget.

„Az egyik barátom túlélte a tragédiát, azoknak ajánlom a díjat, akiknek nem volt ilyen szerencséjük – mondta Kližan. – Nagyon örülök, hogy megnyertem a hamburgi tornát. Rendkívül szép hetem volt, gyönyörű városban, remekül megrendezett tornán szerepelhettem. Már alig várom, hogy jövőre is itt lehessek.”

Másodszor találkozott ATP-viadalon egymással a két teniszező, Kližan visszavágott Cuevasnak a két esztendővel ezelőtti, barranquille-i vereségért, amikor a dél-amerikai sportoló könnyen nyert 6:3, 6:1-re. „Gratulálok Martinnak a tornagyőzelemhez. Jövőre is eljövök Hamburgba” – nyilatkozta Cuevas, aki idén győzött a Rio de Janeiró-i és a Sao Pauló-i viadalon is. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?