Kiválóan teljesített a női négyes

BORKA ROLANDGúta. Bajnoki címekért folyó rangos csatározások színhelye volt a gútai sportcsarnok, ahol a helyi teremkerékpárklub immár tizenötödik alkalommal látta vendégül a művészi kerékpározás szerelmeseit. A szlovák nemzetközi bajnokságon három ország mintegy száz kerekese rajtolt.

BORKA ROLAND

Gúta. Bajnoki címekért folyó rangos csatározások színhelye volt a gútai sportcsarnok, ahol a helyi teremkerékpárklub immár tizenötödik alkalommal látta vendégül a művészi kerékpározás szerelmeseit. A szlovák nemzetközi bajnokságon három ország mintegy száz kerekese rajtolt. Az iskolások négy csoportban versenyeztek, a junior és felnőtt kategóriában egyéni és páros számban is harcoltak az elsőségért. A színvonalas művészi kerékpártáncokat felvonultató viadalon több bajnoki címet is szereztek a hazaiak. Aranyérmes lett egyéniben Tomáš Rozbořil (férfiak), párosban a Kulich, Rákócza (B2), a Domin, Fördős (C2) és a Frýbortová, Rozbořil (férfiak + vegyes páros) duó, valamint a női négyes, Vincze Alica, Szabó Dóra, Bagita Eszter és Glofák Viktória összetételben.

„A lehető legösszeszokottabb a női négyes, kiválóan teljesítettek, hozták a formájukat, ami a következetes és kemény edzéseknek köszönhető – nyilatkozta Hajdú Andrea vezetőedző. – Nyáron sem lazsáltak védenceim, mindössze kéthetes pihenőjük volt. Újfajta relaxációs módszereket alkalmaztunk, meditációval is erősítettük a pszichikai felkészülést. Az országos bajnokságra új elemekkel is készültünk, kivitelezésük remek lett. A junior négyesünk egy könyöksérülés miatt kihagyta a versenyt, de fokozatosan ők is feljövőben vannak, remélhetően már indulhatnak valamelyik megmérettetésen.”

Mindemellett a klub a verseny napján ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját, ennek kapcsán Hajdú elmondta: „Számos sikerünkből kiemelkedő a 2006-os Eb-ezüstérem, s ezt tekintem a klubunk eredményességi mérföldkövének. Ekkor tudatosítottuk, bármit elérhetünk, ha kitartóak vagyunk – mérlegelt a sportághonosító, aki számos fiatallal megszerettette a teremkerékpározást, de sajátos úttörő munkájában nincs egyedül. – Kiemelném Vincze Alica tevékenységét, aki sokat segít, valamint Csente Viktóriát, aki ugyan már nem versenyez, de a versenyeken bíróként tevékenykedik. Mérhetetlenül büszke vagyok Bagita Eszter teljesítményére. És a kicsik is remekül fejlődnek.”

A gútai művészi kerekesekre a közeljövőben további versenyek várnak, november elején egy magyarországi edzőtábor, majd ezután a svájci Baselben indulnak a világbajnokságon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?