Selejtezők: török topcsapat vár a rózsahegyiekre, ciprusi ezüstérmes a Paksra

Rózsahegy

Csütörtökön a rózsahegyiek labdarúgócsapata EL-selejtezőt, a Fehérvár, a Paks és a Spartak pedig KL-selejtezőt játszik.

Hatalmas kihívás előtt áll a kazah Tobol csapatát kiejtő rózsahegyi csapat az EL-selejtező 2. fordulójában. A szlovák kupagyőztesre Törökország negyedik legsikeresebb csapata, a hétszeres bajnok Trabzonspor vár. „A Trabzonspor a párharc esélyese. Az a dolgunk, hogy ezt elismerjük, és hogy hasznot húzzunk belőle. Bátornak kell lennünk és akár meglepetést is okozhatunk” – nyilatkozta Ondřej Smetana, a liptóiak cseh vezetőedzője. A tréner arra a felvetésre, hogy egy 7 milliós összértékű csapat lép pályára egy 90 milliós ellen, azt mondta: „Ez is csak azt mutatja, hogy a két klubot lehetetlen összehasonlítani.”

A találkozó 18.30-kor kezdődik Rózsahegyen, ahol akár három dunaszerdahelyi kötődésű játékos, Domonkos Kristóf, Tučný Ádám és Matúš Malý is lehetőséget kaphat.

 

Még egy azeri út

A DAC-hoz hasonlóan a Fehérvár is Azerbajdzsánba utazik. Ellenfele, a Szumgajit (angolosan Sumqayit) eddig mindössze kétszer szerepelt a nemzetközi porondon és mindkét alkalommal elveszítette első párharcát. A lényegesen tapasztaltabbnak számító székesfehérvári együttes tavaly ugyan lemaradt Európáról, de két évvel ezelőtt a KL-selejtezők rájátszásáig jutott, ahol a Kölnnel szemben maradt alul.

A fehérváriaknál nagyobb játékosmozgás történt a nyáron, ráadásul Bartosz Grzelak vezetőedző váratlanul otthagyta a csapatot az Újpest kedvéért. A helyére érkezett Pető Tamás rutintalannak számít, így rejtély, hogy a Fehérvár mire lehet képes Európában. „Megalkuvás nélküli küzdést szeretnék látni 90 percen keresztül” – idézi a klubhonlap Petőt.

A találkozó 18 órakor kezdődik az albán Lata sípjelére.

Érdekes

Magyar és szlovák érdekeltségű meccsek

EL-SELEJTEZŐ, 2. forduló, 1. meccs – 18.30: Ružomberok–Trabzonspor.

KL-SELEJTEZŐ, 2. forduló, 1. meccsek – 18.00: Szumgajit–Fehérvár; 18.30: Zira–DAC 20.00: Paks–AEK Larnaka; 21.00: FK Sarajevo–Spartak Trnava.

Javítana a Paks

A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Paks második európai kupaszereplése nem indult jól, mivel két hete szervezetlen védekezése és indiszponált játéka miatt 4:0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő Corvinul Hunedoara csapatától, így hiába javított idegenben 2:0-s sikerrel, a továbbjutásra nem volt reális esélye. A Paks most a KL-ben javíthat, Bognár György együttesének ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen a ciprusi bajnokság ezüstérmesét, a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató Larnakát látja vendégül.

Már csak a nagyobb nemzetközi rutinja miatt is a ciprusi csapat számít a párharc favoritjának, azonban ha a Paks meg tudja ismételni a múlt heti visszavágón nyújtott teljesítményét, akkor lehet esélye a továbbjutásra. „Ellenfelünk egy élcsapat, minden évben a bajnoki címért küzd, valamint nemzetközi szinten is jó eredményei vannak. Sok kiváló játékosuk van, nagy feladat elé nézünk” – fogalmazott Bognár György vezetőedző.
 

Pokolba megy a Spartak

Az FK Sarajevo már a selejtező első fordulójában is mintegy 22 ezer néző előtt játszott hazai pályán, így a nagyszombatiak igazi balkáni pokolra számíthatnak ma este Boszniában. „Sok párharcra számítok, és valószínűleg emócióból is sok lesz” – nyilatkozta Michal Gašparík, a Spartak vezetőedzője a mérkőzés előtt. 

A nagyszombatiak tavaly is a 2. selejtezőkörben kezdték meg szereplésüket és az Auda, a Lech Poznan és a Dnyipro kiejtésével bejutottak a KL főtáblájára.

A 21 órakor kezdődő találkozónak a belga Van Driessche lesz a játékvezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?