A vb-ezüstérmes kajakosok érezték, hogy remek napjuk lesz

kajak-kenu

Hajszálon múlt, hogy 20 évesen mindenkit maga mögött tudjon az U23-asok kajak-kenu világbajnokságán. A somorjai Sidó Biankával és párosbeli társával, Bugár Rékával beszélgettünk a Plovdivban történtekről.

A vb-hez az alaphangot több szempontból is a június végi, hazai Zemníken megrendezett Eb adta. Sidó Bianka K1 1000 méteren ötödik, K2 500-on (Bugár Rékával) harmadik lett. Előbbi esetben a hajó kormányára akadó hínár akadályozta a bevallottan többre vágyó kajakost, utóbbiban pedig csak a célfotó döntött arról, hogy a legkevésbé fényes érem jut a somorjai–komáromi párosnak.

„Nagyon-nagyon szerettem volna ezért megmutatni Plovdivban, hogy reálisan mennyi van bennem. A múltban, amikor jó napom volt, már reggel éreztem ezt a versenyeken, ezúttal viszont még inkább. Ráadásul nyugodt is voltam, pedig általában eléggé stresszelek ilyenkor – idézte fel lapunknak a hétvégét Sidó Bianka, aki attól is tartott, hogy a késői érkezés miatt nem ismerheti meg kellőképen a vizet. De már az előfutamban is nagyon jól ment egyesben, a döntőben pedig csak hajszállal maradt le üzbég vetélytársa mögött. Másnap pedig párosban is ugyanez volt a képlet. A szlovákiai duó sokáig vezetett is, és végül alig maradt le az ausztráloktól.

„A legfontosabb talán az, hogy párosban és egyesben is fejlődtem az Eb-hez képest, ami azért is jó, mert 1000-et menni nagyon más, mint 500-at. Persze, először kicsit csalódott voltam a célban mindkétszer, mert olyan kevésen múlott a siker, másrészt nem is képzeltem volna a szezon elején, hogy ilyen eredményeket érek el. Ráadásul csak 20 évesen, eddig csupa idősebb rivális előzött csak meg. Az Eb-győztes pedig csak negyedik lett a vb-n, vagyis sokat léptem előre– mesélte lelkendezve Sidó Bianka, aki egy napot még maradt Bulgáriában a versenyei után, hogy megnézze a küldöttség többi tagját. „Aztán itthon nagyot ettem és jól kialudtam magam – tette hozzá az ünneplést firtató felvetésünkre.

Párosbeli társa, Bugár Réka elárulta, a Zemníken szerzett Eb-bronz után számított a jó szereplésre a vb-n is, de biztos nem volt benne. „Az Európa-bajnokságon benne volt a pakliban az 1–5. hely bármelyike. Viszont a plovdivi verseny reggelén életemben talán harmadszor éreztem azt, hogy ez meglesz. Persze, én is szomorú voltam a célban, mert olyan kis hajszálon múlt az arany, ráadásul nem először történt ez meg velem. De örülök, hogy vb-ezüstérmesek lettünk, mindent kiadtunk magunkból – jegyezte meg az Új Szónak Bugár Réka, aki szintén jelezte, egy kis vasárnapi városnézéssel letudta az ünneplést, amihez még visszatérhetnek a szezon után.

Merthogy a korosztályos vb után is csak pár napot pihenhettek a kajakosok, a napokban már újra edzenek. Vár rájuk majd – az ötkarikás játékok után – a nem olimpiai számok felnőtt-világbajnoksága Üzbegisztánban. „Talán egy picivel kevésbé fontos az a verseny a mostanival összehasonlítva. De ettől függetlenül maximális teljesítményt akarunk nyújtani ott is, szépen lezárva az idényt – nyilatkozta Bugár Réka. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?