Kitiltanák a garázdákat

Budapest. Rasszista megnyilvánulások miatt 20 ezer svájci frankra, azaz hárommillió forintra büntette az UEFA a Ferencvárost. A büntetésre okot adó eset több mint három hete, az FC Köbenhavn elleni UEFA Kupa-mérkőzésen történt, amikor is a szurkolók egy csoportja a dánok színes bőrű játékosának labdaérintésekor huhogni kezdett.

S bár hatott a rendezői felszólítás – néhány perc után abbamaradt a huhogás – mégis súlyos a büntetés, ugyanis visszaesőnek számít a Ferencváros. A Fradi, sajnos, nem először bűnhődik szurkolói miatt. Szeiler Józseftől, az FTC Rt. vezérigazgatójától megtudtuk, két eset közül választhat a futballcég. „Vagy átutaljuk azonnal a pénzt, vagy megvárjuk az év végi elszámolást, s akkor az UEFA levonja járandóságainkból a húszezer svájci frankot. Valószínűleg az utóbbi megoldást választjuk” – nyilatkozta Szeiler József.

A vezérigazgató elmondta, a rendőrség egyelőre nem tudatta a Fradival, mi is történt pontosan a múlt szerdai Köbenhavn elleni visszavágó előtt és után. Mint ismert, a magukat ferencvárosi szurkolónak mondó, többnyire fiatalokból álló csoport busszal indult Koppenhágába, ám nem a buzdítás, sokkal inkább a randalírozás szerepelt a programjukban. Tönkretették a járművet, részegen megfenyegették a sofőrt, külföldön több üzletből fizetés nélkül távoztak, így nem véletlen, hogy Hegyeshalomnál rendőrök hada várta a huligánokat. A Ferencváros természetesen elítéli a garázdálkodást, de egyúttal el is határolódik az esettől, hiszen a busz nem az FTC szervezésében indult Dániába.

„Gyakran ér bennünket a vád, hogy a renitenskedőket nem tiltjuk ki a stadionból – tette hozzá Szeiler József. – Nos, megtennénk, ám a rendőrség nem hajlandó tudatni velünk, kiket is kellene száműznünk. Majdnem egy hete történt a legújabb botrányos eset, ám máig sem tudjuk, kik és pontosan mit követtek el. De ezen már nem is csodálkozunk, hiszen még ma sem ismert előttünk a május végi Ferencváros–Debrecen bajnoki mérkőzésen garázdálkodók neve.”

De van más bánata is a vezérigazgatónak. Hírlik, hogy az állami tulajdonban lévő stadionok fenntartásának terheit a sportvállalkozásokra ruházná át a Sportfolió Kht. A terv érinti a rekonstrukcióból kimaradó Üllői úti stadiont is, amelyet jelképes, egyforintos áron adnának át az FTC Rt.-nek 25 éves időtartamra. Ebben az időszakban a létesítmény fenntartásának több száz millió forintos költsége is a futballcéget terhelné. Szeiler József szerint az FTC Rt. egyelőre a stadionrekonstrukció megkezdésére vár, és később is csak bizonyos feltételekkel vállalná a létesítmény működtetését. „Nincs semmi újdonság az ügyben – mondta a vezérigazgató. – Úgy tűnik, hogy az illetékesek megpróbálnak kihátrálni a stadionrekonstrukciós programból, ami az Üllői úti pályára eredetileg 1,6 milliárd forintot szánt. Azzal az állami elképzeléssel nem tudunk mit kezdeni, hogy ideadják a stadiont, de nem költenek rá, azaz elvárják tőlünk, hogy szépítgessük, majd huszonöt év múlva visszaveszik.”

További hír még az Üllői útról, hogy Alekszandar Jovics gyógykezelésre Belgrádba utazott. Ismert, a szerb csatárnak begyulladt az Achilles-ina, ezért otthon kezelteti magát. Egyébiránt tíz napot kért és kapott, s a ferencvárosiak remélik, gyógyítható a betegség. Ha nem, valószínűleg műtét vár a 32 éves csatárra. Úgy tudjuk, a krónikus sérülés ellenére nem tervezik Jovics szerződésének módosítását. További hír, hogy a csapat legújabb, zöld-fehér csíkos meze már kapható a Nike márkaboltjaiban és az Üllői úti ajándékboltban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?