Kirohant a bírók ellen

Pozsony. Rizikós meccsnek volt feltüntetve a vasárnapi Petržalka–Trnava I. ligás labdarúgó-mérkőzés, lovas rendőrök, rendőrkutyák, normális rendőrök, biztonsági emberek fogadták a nézőket; a stadionban két ellenőr, egyik a lelátón, másik a pályán, mobillal a kezében figyelte az eseményeket.

Suchánek László (jobbra) Erik Ježík mellett kapura tör a Petržalka–Trnava I. ligás labdarúgó-mérkőzésen TASR-felvételErre fel nem történt semmi zavaró körülmény sem a meccs alatt, sem utána. A pályán is minden a legnagyobb rendben volt. Már mint a hazaiak szempontjából. Ugyanis óriási iramot diktálva már az elején ráijesztettek ellenfelükre, beszorították, két helyzetük is akadt, de a gól negyedóra után született meg. Šoltis jobb oldalról ívelt szabadrúgását a jól megtermett Vácha, a 32 éves cseh légiós szép fejessel juttatta a hálóba. Később körbe lövöldözték a nagyszombati kaput, majd a 25. perc tájékán ismét Vácha hallatott magáról: a 16-oson belül addig-addig forgolódott, tartogatta a labdát, mígnem Hluško a földre vitte, s a játékvezető büntetőt ítélt. A vendégek tiltakoztak, hogy Vácha magától rogyott földre, Hodulík kapus meglökte a bírót, Jozef Adamec edzőnek (elmondása szerint) melege lett a 11-estől, ezért levetette sportöltözékének felső részét, megforgatta a feje körül, s felült a lelátóra a ligeti nézők közé. Šoltist ez nem zavarta, erősen a kapu közepébe vágta a labdát. Ekkor tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, mert a vendégek eléggé bénán futballoztak, egyszer sem találták el a kaput. Fordulás után az első emlékezetes eseményről Adamec gondoskodott, le akart ülni a kispadra, de a bíró már nem engedte. Az ok: durván, sportszerűtlenül viselkedett, önkényesen elhagyta a kispadot. Egyébként a meccs unalmasan csordogált, a ligetiek erősen visszafogták az iramot, s a nagyszombatiak ezt kihasználva elkezdtek a mezőnyben kombinálni, akadt néhány ígéretes támadásuk, ám csődöt mondott a lövőtudományuk, vagy ha mégis sikerült kapura küldeniük a labdát, Čobej mindig hárított. Például Ujlaky bombáját hatástalanította, s a hajrában Gašparík közeli, váratlan sarkazását. Közben Vácha, a ligetiek új kedvence a látványosan úgy vett le a levegőből egy átadást, hogy egyből szöktette is magát, túljutott a kapuson, de kisodródott.

Hát nem volt egy nagy meccs, a második félidőben csak a pályára eresztett léggömbök színesítették a játékot. A mérkőzés után pedig Adamec edző, aki igen jókedvűen érkezett a sajtóértekezletre. „Előjátékként” a sajtószobában tartózkodó Dušan Galis nyakába ugrott és össze-vissza csókolta, majd a szokásos meccsértékelés után hosszú monológban és nagyon lelkesen vette a nyelvére a játékvezetőket: „Az első perctől kezdve provokáltak. Bármit csináltam, nem tetszett nekik. A tartalék bíró állandóan figyelmeztetett, hogy üljek le, ne kiabáljak, ne szidjak senkit, ne futkossak, ne gesztikuláljak. Egyszerűen nem szabad volt semmit sem tennem, csak mozdulatlanul ülni a kispadon. Hogy Adamec mit csinál, mindenki tudja. De nagyon szeretném, ha Laurinec úr, a szövetség elnöke megnézné, a bírók mit csinálnak a pályán, milyen durva hibákat vétenek!”

Góllövők: Vácha (13.), Šoltis (26. – 11-esből). Játékvezető: Havrilla, 7900 néző. Sárga lap: Kinder, Vácha, Poljovka. PETRŽALKA. Čobej–Ševinský, Maixner, Hanc, Hellebrand–Suchánek (89. Gajarský), Zvara (72, Debnár), Kinder, Borbély–Vácha (63. Krejčík), Šoltis. TRNAVA: Hodulík–Hrabal, Poljovka, Hluško, Ježík–Juhász (57. Molnár), Staňo, Filip, Gašparik–Ujlaky–Kožuch.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?