Kilépnek az árnyékból?

A II. labdarúgóligás újonc tőketerebesi együttest sokan a biztos kiesők közé sorolják. A bajnokság félidejében ugyan búcsúzó helyen áll a kelet-szlovákiai csapat, de ha mélyebben tanulmányozzuk a teljesítményét, kiderül, közel sem játszott alárendelt szerepet.

Az őszi idény vége felé már megbízhatóbban zárt a tőketerebesiek védelme, s ezt Bacsfán is bizonyítottákÖrzsik Ödön felvételeKicsit nehezen rázkódtak össze, de kétszer volt három találkozón át tartó veretlenségi sorozatuk is. Leszámítva a két legerősebb, a Nitra és a Ličartovce elleni vereségeket, sokkal elviselhetőbb lenne a gólarányuk (14:15). A többiekkel legtöbbször szoros meccseket vívtak, és nem egyszer nyert helyzetből szórták el a pontokat (Kremnička, Šaľa). A keletiek elsősorban gyenge támadójátékukra fizettek rá. Harmadik ligás gólvágójuk, Čižmár a harmadik fordulóban térdszalag-szakadást szenvedett, és az újonnan érkezők nem tudták kellőképpen pótolni.

Amit viszont a tőketerebesieknél plusznak számít, az a szabálytalanságok száma. A csapat szervezetten védekezik, és csak ritkán nyúl tiltott eszközökhöz. Az ősz során egyetlen játékosukat sem állították ki, és a sárga lapok miatt sem kényszerült senki mér-kőzéskihagyásra. Tavasszal ez egy jó kapaszkodó lehet a szerény költségvetéssel gazdálkodó klubnak. A labdarúgóknak nincsen profi szerződésük, a klub elsősorban saját nevelésű labdarúgókra épít. Tőketerebesen példás az utánpótlás-nevelés, az ifjúsági csapat az első ligában szerepel, a többi korosztályban is sok gyerek kergeti a labdát.

A szövetség a közeljövőben dönteni fog a felsőbb bajnokságok formájáról. A klub az első liga bővítése, és a második vonal kettéválasztása mellett foglal állást. A „felezés” nagy anyagi megtakarítást jelentene. E mellett az ottani emberek számára vonzóbb egy kelet-szlovákiai rangadó, mint egy nyugati élcsapat vendégjátéka. A Michalovce elleni derbire közel 1500-an voltak kíváncsiak, míg a Podbrezovára csak háromszázan.

A tőketerebesiek december 6-án kezdik a felkészülést a tavaszi idényre, januártól pedig már gőzerővel edzenek majd. Tervben van egy rövid edzőtáborozás is a Magas-Tátrában. Erősíteni is akarnak néhány poszton, de mivel az átigazolások ősszel közel sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, nem akarnak tavasszal is hasonló hibába esni. Ha kell, saját erőből próbálják kiharcolni a bennmaradást.

ŐSZI MÉRLEG

Hazai pályán: 7 3 1 3 8:8 10

Idegenben: 8 0 3 5 6:15 3

Legjobb góllövő: Červenec, 4 gól

Hazai nézőszám: 5480/ átlag: 781

Lapok: 14 sárga/0 piros

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?