Kikap az FC Barcelona?

Ma este négy találkozóval befejeződik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. csoportköre, s kialakul a negyeddöntő mezőnye. Az FC Barcelona már korábban biztosította helyét a legjobb nyolc között, a fennmaradó három helyért ádáz csata várható.

Shearer ontja a gólokat a BL-ben. Ma a Barcelona kapuját fogja ostromolni. Reuters-felvételAz A-CSOPORTBÓL a Newcastle United csak akkor juthat tovább, ha nyer hazai pályán a csoportelső FC Barcelona ellen, s az Internazionale legfeljebb döntetlent játszik Leverkusenben. Azonos pontszám esetén ugyanis az egymás elleni mérkőzések döntenek, s ebben az olasz együttes a jobb (Newcastle–Internazionale 1:4, Internazionale–Newcastle 2:2).

A milánóiak főpróbája remekül sikerült, 4:0-ra nyertek a Como ellen, vagyis formájukkal nincs gond, de csak elvileg. A két gólt szerző Christian Vieri ugyanis három sárga lapja miatt nem léphet pályára Leverkusenben, így másnak kell a továbbjutáshoz szükséges találatot, vagy találatokat megszereznie. Ráadásul egyértelmű, hogy a tavaly még BL-döntős hazaiak nem szeretnének pont nélkül búcsúzni, vagyis nagy csatára van kilátás.

Newcastle-ban a hazaiak a favoritok, régóta kiválóan futballoznak, ráadásul óriási motivációval várják a riválist. Sir Bobby Robson csapata látványos és eredményes futballt játszik, a rutinos Alan Shearer pedig hetek óta, főleg a BL-ben ontja a gólokat.

A MAI MŰSOR – 20.45: Bayer Leverkusen–Internazionale, Newcastle United–FC Barcelona.

1. FC Barcelona 5 4 1 0 10:2 13

2. Internazionale 5 2 2 1 9:8 8

3. Newcastle 5 2 1 2 10:11 7

4. Leverkusen 5 0 0 5 5:13 0

A legkiegyensúlyozottabb B-CSOPORTBAN még bármi előfordulhat, könnyen elképzelhető, hogy a két helyszínen a lefújás előtti pillanatokban is számolgatni kell.

Bármelyik együttes bejuthat a negyeddöntőbe, sőt – az AS Roma kivételével – nem kell figyelniük majd a másik találkozó eredményére sem a záró fordulóban. Az Arsenal és az Ajax nem kaphat ki, míg az FC Valenciának mindenképpen nyernie kell, ha versenyben akar maradni. Az olaszok akkor kerülnek a legjobb nyolc közé, ha 1:0-ra, vagy legalább kétgólos különbséggel győznek és az Arsenal pontot szerez a spanyolok otthonában.

A MAI MŰSOR – 20.45: AS Roma–Ajax Amsterdam, FC Valencia-Arsenal (élőben közvetíti az mtv és a Markíza). (MTI, sr)

1. Arsenal 5 1 4 0 5:3 7

2. Ajax 5 1 4 0 5:4 7

3. FC Valencia 5 1 3 1 3:5 6

4. AS Roma 5 1 1 3 6:7 4

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?