Kevés lesz a döntetlen

Pozsony. A szlovák labdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülést a szombati, Macedónia és a jövő szerdai, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőkre. Jurkemik edző örömére valamennyi meghívottra számíthat a fontos összecsapásokon.

Németh akrobatamutatványa a kapu előtt. Szilitől újra gólokat várnak. Somogyi Tibor felvételeA futballisták bizakodva várják a skopjei és a nagyszombati mérkőzést. „Csupán akkor maradunk versenyben a továbbjutásért, ha mindkét találkozót megnyerjük. Mivel a klubomban az utóbbi időben kevés lehetőséget kapok, alig várom már, hogy pályára lépjek. A macedónok ősszel remekül játszottak Angliában, nem sok hiányzott, hogy legyőzzék a favorizált hazaiakat. Szombaton nehéz kilencven perc vár ránk, de remélem, hozzuk formánkat, s győztesen hagyjuk el a zöld gyepet” – mondta Németh Szilárd, a Middlesbrough csatára.

Juraj Bučeknek, a Görögországban légióskodó kapusnak szép emlékei vannak a macedónokkal kapcsolatban: „Két éve Skopjéban, tét nélküli vb-selejtezőn alaposan megleptük a vendéglátókat, 5:0-ra lehengereltük őket. Társaim akkor remek napot fogtak ki, nekem alig akadt védenivalóm. Azóta lényegen erősödtek a balkániak, ezt bizonyítja, hogy több játékosuk jó képességű külföldi csapatokban futballozik. Ennek ellenére optimista vagyok, eddig gólt sem kaptunk tőlük (2:0 és 5:0), bízom benne, hogy most sem szakad meg a sorozat, s harmadszor is legyőzzük őket.”

Ladislav Jurkemik vezetőedző a lényegre tapintott: „A két őszi vereségünk után (Törökország 0:3, Anglia 1:2) számunkra minden mérkőzés kulcsfontosságú. Nem betlizhetünk, mert akkor véglegesen elúsznak a reményeink. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy a döntetlen kevés az üdvösséghez. Alaposan feltérképeztük a macedónokat, tudjuk, mi vár ránk. Nagyjából már összeállt a kezdőcsapat, de még egy-két poszt betöltésén gondolkodom.”

A keret: Miroslav König (FC Zürich), Juraj Buček (Škoda Xanthi)–Martin Petráš (Sparta), Maroš Klimpl, (V. Žižkov), Peter Hlinka (Bregenz), Michal Hanek (Dinamo Moszkva)–Vladimír Leitner (FK Teplice), Karol Kisel (Bohemians), Miroslav Karhan (Wolfsburg), Rastislav Michalík (Sparta), Branislav Labant, Marek Mintál (Žilina), Vladimír Janočko (Austria), Igor Demo (Mönchengladbach)–Jozef Kožlej (Olimpiakosz Nicosia), Németh Szilárd (Middlesbrough), Róbert Vittek (Slovan), Ľuboš Reiter (Olomouc).

Ma csak egy délelőtti edzés szerepel a műsoron, mert a keret tagjai kilátogatnak a Slovan–Trenčín jégkorongmérkőzésre. Jurkemik elmondása szerint, azért, hogy védencei lássák, milyen elszántan küzdenek a hokisok... (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?