Két pontot vesztett a DAC Senicán

1:1-es döntetlennel zárult a DAC senicai vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában. Az első félidőben a sárga-kékek jelentős fölényben játszottak, és a gyors gól után még kétszer a hálóba találtak, ám Vnuk bíró nem adta meg a szabályosnak tűnő találatokat.

1:1-es döntetlennel zárult a DAC senicai vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában. Az első félidőben a sárga-kékek jelentős fölényben játszottak, és a gyors gól után még kétszer a hálóba találtak, ám Vnuk bíró nem adta meg a szabályosnak tűnő találatokat. A szünet után feljavuló erdőhátiak egy vitatható szabadrúgást követően Slávik kapus hibájából egyenlítettek.

Jól kezdtek a vendégek, Sarr lövése centikkel mellé szállt. A 12. percben megszerezte a vezetést a DAC: Zsivkovics iramodott meg a jobb szélen, középre ívelt, Vida lemaradt a beadásról, ám a felfutó Németh Zsolt a jobb felső sarokba lőtt – 0:1. Ez volt a 25 éves balhátvéd második élvonalbeli gólja. Nem sokkal később Štepanovský ismét a hálóba talált, ám Vnuk játékvezető les címén nem adta meg a gólt. De ezzel még nem volt vége a félidőnek, Zsivkovics szöglete után Ljubicic fejelt a hálóba, a bíró azonban úgy látta, hogy előtte Kontár szabálytalankodott.

A fordulást követően mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A 79. percben Weriton tört kapura, Michalík előbb a labdát elrúgva megállította, Vnuk mégis szabálytalanságot látott. Březina 22 méteres szabadrúgása a hálóban kötött ki – 1:1. László Csaba vezetőedző ezután két csatárt, Szarkát és Mészárost küldte be, ám az eredmény nem változott.

Több mint kétszáz DAC-szurkoló kísérte el a csapatot Senicára, és remek hangulatot teremtett kedvencei számára.

„Egyértelműen két pontot veszítettünk. Az első félidőben domináltunk, a gólon kívül még kétszer betaláltunk, de a játékvezető érthetetlen módon egyik esetben sem ítélt gólt. Videón többször megnéztem a kérdéses akciókat, és egyik esetnél sem láttam szabálytalanságot – értékelte az összecsapást lapunknak tegnap László Csaba. – Azt hiszem, Kontár faultját az egész stadionban csak a bíró látta… A hazaiak a szünet után többet birtokolták a labdát, de komoly lehetőségük nem volt. Az egyenlítő találat előtt Michalík nem szabálytalankodott. De nem csak a játékvezetőt okoljuk a döntetlenért, sajnos a hazai gólnál Slávik kapus nagyot hibázott, rosszul állt, és a lövés előtt elmozdult. Az egész meccs alatt ez volt az erdőhátiak egyetlen valamirevaló próbálkozása. Csalódott vagyok, mert három pontot akartunk szerezni, de csak egy lett belőle.”

Kérdésünkre, hogy a második félidőben miért játszott csapata jóval visszafogottabban, mint az elsőben, László Csaba így válaszolt: „Gyakran előfordul a meccseken, hogy a szünet után megváltozik a játék képe. Aktívabbak lettek a hazaiak, de dicséret illeti a játékosaimat, mert jól és taktikusan futballoztak, nem engedték helyzetbe kerülni a vendéglátókat. Ha nincs Slávik bakija, a bírói szarvashibák ellenére is nyertünk volna.”

A dunaszerdahelyiek szombaton odahaza az utóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerő aranyosmaróti ViOn ellen fejezik be az őszi idényt.

„Sajnos, bele kell nyugodnunk, hogy csak egy pontot szereztünk Senicán, minden erőnkkel az idei év utolsó meccsére összpontosítunk. Győzelemmel akarjuk zárni a szezont” – szögezte le az 52 éves László Csaba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?