Két nap közös edzés után rögtön érem

A szlovákiai küldöttség egy ezüstéremmel zárta a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot – ezt az a kajak négyes szerezte, amely csak két napot edzett együtt a kontinensviadal előtt.

A szlovákiai küldöttség egy ezüstéremmel zárta a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot – ezt az a kajak négyes szerezte, amely csak két napot edzett együtt a kontinensviadal előtt. A Samuel Baláž, Milan Fraňa, Jakubík Gábor, Linka Tibor összeállítású egység 1000 méteren ezüstérmet szerzett.

A Vlček Erik, Zalka Csaba, Tarr György, Linka Tibor összetételű másik négyes az olimpiai távon, 500 méteren a 6. helyen zárt.

Linka Tibor mindkét egységben szerepet kapott, de nem akarta összehasonlítani a két versenyt. „Teljesen más versenyszámokról van szó, de az tény, hogy jobb érzés volt a kilométer” – mondta a somorjai versenyző, aki korábban lapunknak úgy fogalmazott, szívesen kipróbálná magát más számokban is, már nem annyira a négyes számára a prioritás. Ehhez képest most két négyesben is benne ül. „Mi csak sodródunk az árral, oda ülünk, ahová az edzők mondják” – jegyezte meg nevetve Linka, s hozzátette, örült neki, hogy két egységben is helyet kapott, mert így az egész Eb alatt versenytempóban maradt. „Ötszázon csak két rajtunk volt, de így nem lustultam el” – mondta nevetve.

Linka kiemelte, az egész táv remekül sikerült, jól eltalálták egymás ritmusát a társakkal, és maradt erő a hajrára is, hogy még a spanyolokat is megelőzzék. Az, hogy nem olimpiai távon született az érem, a somorjai versenyző számára semmit nem von le a siker értékéből. „Egy Eb- vagy egy vb-érem mindig sokat ér, attól függetlenül, hogy milyen távról van szó” – hangsúlyozta Linka.

Egyetért ezzel Jakubík Gábor is, hiszen ezer méteren továbbra is nagyon erős a mezőny, hiába került le ez a táv Rió után az ötkarikás játékok programjáról. „Ezt az időeredmény is mutatja – a győztes fehéroroszok 2:48 alatt teljesítették a távot, ezzel régen is lehetett volna nyerni. Még mindig rendkívül gyors a mezőny, olimpiai bajnokok is voltak az ellenfeleink között” – mondta Jakubík, a négyes másik somorjai tagja.

„Nem egészen két héttel az Eb előtt tudtuk meg, hogy ilyen összeállításban fogunk versenyezni. Két napot edzettünk otthon, egész jól mentek az edzések, de kíváncsian vártuk az előfutamokat, mert pályát nem mentünk korábban. Az előfutam jól sikerült, én a döntőnek már úgy vágtam neki, hogy remélem, összejön egy érem” – mesélte Jakubík. Hogy mi lesz ennek az egységnek a jövője, azt még nem tudta megjósolni, hiszen erről a válogatott szakmai stábja fog dönteni. Jakubík számára mindig az a prioritás, hogy a lehető legjobb eredményt lehessen elérni. „Attól függ, mi megy jól, az egyes, a páros vagy a négyes. Most viszont úgy tűnik, ez a négyes nagyon jól megy” – jegyezte meg a somorjai kajakos.

A világbajnokságot csak augusztusban rendezik, így most némi pihenés vár a kajakosokra. A vb előtti válogatóversenyre július közepén kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?