Két hazai találat

<p>Dunamocs/Madar. Több mint kétszáz néző látta a madariak dunamocsi vendégszereplését a komáromi területi bajnokság I. osztályában, s alkothatott véleményt a látottakról. A hazaiak 2:0-ra nyertek, de vitára okot adó jelenet akadt bőven a 13. forduló mérkőzésén.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A meccs megítélésében nincs különbség a két tábor között. A madariak játszottak többet mezőnyfölényben, a dunamocsiak a kontrákra építettek. És ez a taktika bevált a vendéglátóknak. „Kemény, kellemetlen ellenfél látogatott hozzánk. Az első félidőben többet birtokolták a labdát, mezőnyfölénybe kerültek, miközben távoli lövésekkel próbálkoztak – részletezi a történteket Banai Tóth Pál, aki polgármesterként a dunamocsi futball irányításából is kiveszi a részét. – Jól, szervezetten védekeztünk, és kiugratásokra, ellentámadásokra játszottunk. Legtöbbször azonban les miatt nem vihettük végig a támadást. Már ez is időnként vitára adott okot. Prágay játékvezető azonban nem volt könnyű helyzetben, mivel csak egy segítővel érkezett. Egyszer továbbot intett a bíró, s a kiugró Lajos Tamás a kapuba gurítva megszerezte a vezetést. Szünet után folytatódott a madari mezőnyfölény, de a legtöbb esetben a tizenhatos előtt elfogyott a vendégek tudománya. 1:0-nál volt egy tizenegyesgyanús helyzet a tizenhatosunkban, a madari játékos elesett, de a bíró nem fújt tizenegyest. A mérkőzés utolsó harmadában elfáradtak a vendégek, átvettük az irányítást, és Bábi belsővel a felső sarokba helyezett. Voltak ugyan vitatható leshelyzetek, feszültebb hangulatú pillanatok a mérkőzésen és utána, de ez mind a játék hevéből adódott. Csak a helyzetkihasználásért érdemeltünk győzelmet.”

Rontó Zsolt, a madariak klubelnöke, játékosedzője és csapatkapitánya szerint a mecscsel nincs gondjuk. Lejátszották, és kikaptak. „Amire készültünk, sikerült megvalósítanunk, hiszen nyolcvan percig mezőnyfölényben játszottunk. De saját magunkat vertük meg, mert nem használtuk ki a helyzeteinket – mondja a vendégek mindenese, aki nyilatkozata előtt az interneten már megvitatta a bajnoki vitás kérdéseit Prágay játékvezetővel. – Kár, hogy volt a mérkőzésen két olyan szituáció, aminek megítélésében eltér a véleményünk. Az első gólt szerintem lesállás előzte meg, 1:0-nál pedig jogos büntetőtől fosztott meg bennünket a bíró. Ha értékesíthetjük a tizenegyest, az már más helyzetet teremtett volna a pályán. A mezőnyben jól fújt Prágay, de a említett két esetet másképpen látta.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?