Tour de France – Philipsen harmadik sprintsikere

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen harmadik idei etapgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, amelynek 16. szakaszán az összetett élcsoportja nem változott.

A hétfői pihenőnap után kedden az utolsó sík etappal, a Gruissan és Nimes közötti 188,6 kilométeres szakasszal kezdődött meg a záró hét. A sík etap volt az utolsó reális esély a sprinterek számára a sikerre az idei francia körversenyen, szökevények pedig – akárcsak az eddigi, mezőnyhajrát ígérő szakaszokon – nem próbálkoztak. Az utolsó napokban leküzdendő nehézségek fényében így nyugodt tempóban tekertek a bringások egészen a táv derekán helyet kapó részhajráig. Ezután volt ugyan egy magányos szökés, amelyet könnyedén ért utol a sprintbefutóban érdekelt csapatok vezetésével a mezőny.

A körforgalmaktól technikás hajrában, másfél kilométerrel a cél előtt a zöld trikós Biniam Girmay földre került, így nem vett részt a sprintben, amelyben Jasper Philipsen magabiztos teljesítménnyel, kiváló felvezetés után bizonyult a leggyorsabbnak. Másodikként a három évvel ezelőtti Tour de Hongrie-n két szakaszt nyert német Phil Bauhaus, harmadikként a norvég Alexander Kristoff ért célba. Philipsen csatlakozott az ugyancsak három sikerrel álló eritreai Girmayhoz és a sárga trikós szlovén Tadej Pogacarhoz.

A 35 etapsikerével a francia körversenyen rekorder brit Mark Cavendish nem tudott harcolni az elsőségért pályafutása utolsó Tour-sprintjén Nimes-ben, ahol 2008-ban nyert mezőnyhajrát.

A hajrában történt bukás miatt a mezőny valamennyi tagja megkapta Philipsen idejét, így az összetett élcsoportja nem változott.

Eredmények:

    16. szakasz, Gruissan-Nimes, 188,6 km:
1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:11:27 óra
2. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (norvég, Uno-X Mobility) a. i.

    Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 66:07:51 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) 3:09 perc h.
3. Remco Evenepoel (belga, Soudal - Quick-Step) 5:19 p h.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?