Két győzelemre készülve

<p>Pozsony. Heister Zoltán, a szlovák férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya szerint csak két győzelem az elfogadható a lettek elleni szerdai és szombati Eb-selejtezőkön.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szlovák válogatott az első két, őszi selejtezőn vereséget szenvedett a két favorittól, Szlovéniától (25:31) és Svédországtól (23:33), így a lettekhez hasonlóan pont nélkül áll a 3. csoportban. „Két meccs, négy pont. A továbbjutási matematika semmi mást nem tesz lehetővé a lettek elleni két mérkőzésen – mondta Heister a tegnapi sajtótájékoztatón. – A balti csapat szívós, nem szabad lebecsülnünk. Többen közülük a német Bundesligában játszanak, másrészt nem tartoznak a nehezen legyőzhető ellenfelek közé. Kemény védekezés, gyors ellentámadások, agresszív offenzíva, ezekkel lehetünk sikeresek.”

Heister az idegenbeli, szerdai meccsen és a szombati galgóci találkozón sem számíthat Martin Straňovskýra és Tomáš Urbanra, de a 17-es keret minden tagja a rendelkezésére áll. „A télen jól sikerült a felkészülés, a mutatott játék alapján affelé haladunk, hogy visszatérjünk a korábban elfoglalt pozíciónkba” – utalt Heister arra, hogy korábbi kapitánysága idején négyszer is (2009-es és 2011-es vb, 2008-as és 2012-es Eb) kijutott a válogatottal nagy tornára.

A szlovákok a két évvel ezelőtti Eb-selejtezőkön is egy csoportba kerültek a lettekkel, az akkor Peter Dávid irányította csapat idegenben négy góllal kikapott, és hazai pályán is csak két góllal győztek Štochlék. „Az akkori meccsekkel nem foglalkozom. Az egy másik kvalifikáció volt, azóta már sok idő telt el, mindkét csapat megváltozott egy kicsit. Át kell ugranunk a lettek jelentette akadályt” – tette hozzá Heister. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?