Jaroslav Katriňák a motoros ászuk

Budapest. Sajtótájékoztatót tartott a Regionális Mol Dakar Team, melynek az idén is, ugyanúgy, mint az elmúlt években, szlovák tagja is van. Szlovákiát a nagyszerű eredményeket elért Jaroslav Katriňák képviseli, aki újra motorral vág neki a világ egyik legnehezebb sivatagi versenyének.

Budapest. Sajtótájékoztatót tartott a Regionális Mol Dakar Team, melynek az idén is, ugyanúgy, mint az elmúlt években, szlovák tagja is van. Szlovákiát a nagyszerű eredményeket elért Jaroslav Katriňák képviseli, aki újra motorral vág neki a világ egyik legnehezebb sivatagi versenyének. Szalay Balázs, a Regionális Mol Dakar Team csapatfőnöke elmondta, az idei 30. Dakar számára is jubileumi lesz, hiszen immár tizedszer áll rajthoz az Opel pilótája. Pont ezért idén számára nemcsak a biztos beérkezés a fő cél, hanem a lehető legjobb helyezés elérése is. „Ugyancsak közös célnak tűztük ki, hogy csapatunk legsikeresebb motoros tagját, Jarót minden erőnkkel támogassuk, és a megfelelő szervizhátteret biztosítsunk számára, hogy a legutóbbihoz hasonló, és ha lehet, talán még jobb eredményt érjen el a 2008-as Dakaron is” – mondta Szalay Balázs.

A szlovák versenyző elmondása szerint nem lesz egyszerű dolga a motoros résztvevőknek. A szervezők igencsak megnehezítik a rajthoz állók életét a sivatagban. A 14 napos verseny idén nemcsak hosszabb lesz, de a motorosok számára idén két maratoni – szerviz nélküli – szakaszt is beiktattak a francia versenyszervezők. „Fő célul azt tűztem ki, hogy újra ott állhassak a Rózsaszín tó partján felállított dobogón – mondta Jaroslav Katriňák. – Idén már harmadik éve dolgozom együtt ezzel a remek csapattal, és az eredmények is azt bizonyítják, egyre jobban összecsiszolódunk. Hiszen egy-egy siker eléréséhez nagyban hozzájárul a szervizháttér munkája is. Hiszem, hogy ilyen nagyszerű csapattal együttműködve az esélyeim is jobbak a jó helyezés eléréséhez.”

A harmadik éve együttműködő csapat idén egy régi és egy új taggal bővült. Gyenes Emanuel romániai magyar motoros mellett a csapat tagjává vált az idén először rajthoz álló Sagmaister Gábor is, aki egyetlen szerbiai versenyzőként képviseli országát. Varga Ákos is visszatért a csapathoz. A magyarországi motoros immár harmadszor készül a januári megmérettetésre, remélve, hogy őt is hozzásegíti a siker eléréséhez a négy országot összefogó regionális csapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?