Japán meglepetéssikere

Japán meglepetésre 2:1-re legyőzte Kolumbiát a H csoport 1. fordulójának szaranszki vb-mérkőzésén.

Japán meglepetésre 2:1-re legyőzte Kolumbiát a H csoport 1. fordulójának szaranszki vb-mérkőzésén. A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4:1-re nyertek.

A legutóbbi vb aranycipőse, a kisebb sérüléssel bajlódó James Rodríguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sánchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással (Quintero) pedig egyenlítettek. A fordulás után azonban a japánok gólra váltották az emberelőnyüket, Oszako fejjel volt eredményes.

„Gyerekkori álmom volt, hogy gólt szerzek világbajnokságon. Elképesztően boldog vagyok, hogy sikerült” – mondta a Werder Bremen légiósa.

„A piros lap volt a sorsdöntő” – nyilatkozta José Pékerman, a kolumbiaiak kapitánya. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?