Jakubíkék meglepetésezüstje 1000 m-en

A Samuel Baláž, Milan Fraňa, Jakubík Gábor, Linka Tibor összeállítású kajaknégyes a második helyen végzett 1000 méteren a belgrádi Eb-n. A másik, 500-on induló szlovákiai kvartett hatodik helyen ért célba.Belgrád.

A Samuel Baláž, Milan Fraňa, Jakubík Gábor, Linka Tibor összeállítású kajaknégyes a második helyen végzett 1000 méteren a belgrádi Eb-n. A másik, 500-on induló szlovákiai kvartett hatodik helyen ért célba.

Belgrád. Az 1000 méteres számban érdekelt Baláž, Fraňa, Jakubík, Linka négyes csak egy háromnapos közös edzőtáborozással készült az Eb-re, így nem voltak vérmes reményeik. Ennek ellenére csak a fehéroroszok tudták őket megelőzni a fináléban 650 ezredmásodperccel, a harmadik helyen a spanyolok végeztek.

„Az volt a taktikánk, hogy egy jó start után tartjuk a tempót az élmezőnnyel, majd egy picit gyorsítunk, a hajrában pedig ami a csövön kifér. Menet közben nem figyeltem, hogy állunk, csak a mellettünk haladó németeket és spanyolokat láttam, akik közül az előbbiek lemaradtak. Az ezüstérem több, mint amit az Eb előtt vártunk. Az edzéseken nem mentünk rosszul az új hajóval, de végül mégis a régi mellett döntöttünk, alighanem ez is közrejátszott a sikerben” – nyilatkozta a 28 éves Jakubík, akinek ez a harmadik Európa-bajnoki érme.

Rajta kívül a 23 éves Linka Tibor is komoly tapasztalattal rendelkezik már felnőtt világversenyekről, az alig 20 éves Baláž–Fraňa-duó viszont most debütált a „nagyok” között. „Szuper, hogy itt lehettünk. Eddig csak a tévében láttunk hasonló versenyeket” – tette hozzá Fraňa.

Az olimpiai, 500 méteres távon a Vlček Erik, Zalka Csaba, Tarr György és Linka Tibor négyes versenyzett. Vlček már az Eb előtt elmondta, hogy a cél a hatba kerülés, de az eredménnyel így sem igazán elégedett. „Tudunk jobbat is menni. Jelentős lemaradásunk volt az oroszokkal és a fehéroroszokkal szemben, pedig a Világkupákon tartottuk velük a lépést” – értékelt Vlček. „A hatodik hely a szezon mostani fázisában nem hangzik rosszul, de nyugtalanít a hátrányunk a dobogósok mögött. A spanyolok és a németek egészen más szinten vannak, mint a többiek” – mondta Likér Péter, az egység edzője.

Előzetesen a Gelle Péter–Botek Ádám-kettőstől várták leginkább az érmet a szlovákiai küldöttségben. A duó 1000 méteren csak egy hajszállal maradt le a dobogóról, 500-on a hatodik helyen zártak. „Remélem, a jövőben mellénk áll a szerencse, mert a hosszabb távon egy jobb berúgás már érmet ért volna. Ott vagyunk a legjobbak között ötszázon is, ahol szintén csak kis hátránnyal zártunk, pedig eléggé elmaradtunk a lehetőségeinktől” – jegyezte meg Gelle.

„Sűrű volt a fiúk programja az elmúlt időszakban. Bízom benne, hogy az augusztusi vb-n javulnak az eredményeik” – tette hozzá Filip Petrla, a küldöttség vezetője.

(TASR, canoe.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?