Jágr és Forsberg az élen

Csakúgy, mint tavaly, az idei szezonban is két gólerős támadó, a cseh Jaromír Jágr (Washington Capitals) és a svéd Peter Forsberg (Colorado Avalanche) keres a legtöbbet, évi fizetésük 11 millió dollár (kb. 388 millió korona).

Csakúgy, mint tavaly, az idei szezonban is két gólerős támadó, a cseh Jaromír Jágr (Washington Capitals) és a svéd Peter Forsberg (Colorado Avalanche) keres a legtöbbet, évi fizetésük 11 millió dollár (kb. 388 millió korona). Az elmúlt bajnokságban a kanadai Paul Kariya az Anaheim hokisaként 10 milliót tehetett zsebre, most viszont, hogy a Coloradóhoz került, meg kell elégednie 1,2 millióval.

Miután Miroslav Šatan 10 millió dollárért kétéves szerződést kötött a Buffalo Sabres csapatával (az első idényben 4,75, a másodikban 5,25 milliót kap), a harmadik helyre tornázta fel magát a szlovák játékosok között. Továbbra is Žigmund Pálffy (Los Angeles Kings) a listavezető 7 millióval (kb. 247 millió korona), őt Pavol Demitra (St. Louis Blues) követi 6,5 millióval.

Összesen tizenhárom szlovák korongozó jutott túl a bűvös egymilliós határon, Ladislav Nagy, a Phoenix Coyotes támadója kerek egymilliót, Marcel Hossa (Montreal Canadiens) 1,075 milliót keres. Érdekes, hogy az NHL-újoncnak számító Peter Sejna ((St. Louis Blues) 1,1 milliós megállapodást kötött.

Az elmúlt bajnokságban remekül játszó Marián Gáborík továbbra sem egyezett meg a Minnesota Wild vezetőivel, akik legutóbb három esztendőre szóló 9,45 millió dolláros szerződést ajánlottak számára. Ezt az összeget alacsonynak tartja a gólerős szlovák csatár. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?