Jackson Martínez 42 millióért Kínába igazolt

Madrid. Az ázsiai Bajnokok Ligája-címvédő kínai Guangzhou Evergrande ázsiai rekordot jelentő 42 millió euróért megvásárolta a kolumbiai Jackson Martínezt az Atlético Madrid labdarúgócsapatától.

Madrid. Az ázsiai Bajnokok Ligája-címvédő kínai Guangzhou Evergrande ázsiai rekordot jelentő 42 millió euróért megvásárolta a kolumbiai Jackson Martínezt az Atlético Madrid labdarúgócsapatától. A 29 éves csatár négyéves szerződést írt alá a Luiz Felipe Scolari vezette Guangzhounál, ahol többek között a brazil válogatott Paulinho is futballozik. A kolumbiai játékos tavaly júliusban 35 millió euró körüli összegért igazolt az FC Portóból az Atléticóba, ahol azóta 15 tétmeccsen csak két gólt szerzett.

Egy héttel korábban a brazil válogatott középpályása, Ramires szerződött az angol bajnok Chelsea-től Kínába, a Jiangsu Suninghoz, amely – akkor még magasan ázsiai rekordot jelentő – 28 millió eurónak megfelelő összeget fizetett érte.

Gervinho, az AS Roma elefántcsontparti támadója és Fredy Guarin, az Internazionale kolumbiai középpályása is a múlt héten igazolt Kínába.

A Transfermarkt összesítése szerint a kínai élvonal klubjai 204 millió eurónak megfelelő összeget fordítottak játékosvásárlásra a téli átigazolási időszakban. Ennél csak a Premier League költött többet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?