Hova tart a zászlóshajó?

Pozsony. A tavaszi mélyrepülés után meggyengült csapatával is bajnok Ružomberok a szombaton kezdődő új extraligás évadban sem adja alább.

Pozsony. A tavaszi mélyrepülés után meggyengült csapatával is bajnok Ružomberok a szombaton kezdődő új extraligás évadban sem adja alább. Juraj Čech klubelnök szerint a tizennegyedik aranyérem megszerzéséért indulnak csatába, és közben az euroligás mezőnyben is tisztes helytállást várnak az alaposan megfiatalított együttestől. „Olyan útra tértünk, amely nem az összeomlás felé vezet. Húszmillió koronás költségvetésből meríthetünk, s ez a pénzkeret hazai viszonylatban átlagon felüli feltételeket kínál játékosainknak. A mélyponton már túl vagyunk, ezután csak javulás következhet. Szeretnénk, ha az MBK Ružomberok a szlovák kosárlabda zászlóshajója maradna. Elsősorban a fiataloknak adunk bizonyítási lehetőséget, s jövőben is az utánpótlás nevelésére helyezzük a hangsúlyt. Rövidesen öt első osztályú képesítésű edző tevékenykedik a klubban, és számolunk azzal, hogy az egész országból nálunk kötnek majd ki a legnagyobb kosaras tehetségek.”

Jelena Mozgovaja egyelőre egyedül vezeti 12 profi játékosa szakmai felkészítését. Két nappal a bajnoki rajt előtt nincs éppen rózsás helyzetben: „Övön aluli ütés számomra, hogy három húzóemberünk nem egészséges. Lásková talán már szerdán, a második bajnokin pályára léphet, Michulková térdműtéte után a rehabilitáció hetein van túl, s az Eb előtt kéztörést szenvedett Číkošová legfeljebb majd november végén lesz rendben. Eredetileg úgy képzeltem el, hogy a csapat gerincéhez új kosarasokat szerzünk, de mivel kulcsembereink kiestek számításaimból, így a felkészülés során teljesen új együttest kellett építenem. Messze vagyunk még az ideális formától” – közölte orosz akcentussal a moszkvai származású edzőnő. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?