Honvéd-blama Tatabányán

A labdarúgó Soproni Liga 15. fordulójában a reménytelenül sereghajtó Tatabánya 1:3-ról tudott nyerni a bajnokaspiráns Honvéd ellen, ezzel megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban. Ez azt jelenti, hogy az MTK a mai, soproni meccs eredményétől függetlenül már őszi bajnok.

Tisza (a labdával) szabadrúgása után született az Újpest egyenlítő gólja a bajnok Debrecen elleni rangadónnb1.hu-felvételGyorsan megszerezte a vezetést a győri csapat, utána azonban rövid időn belül egyenlített a Diósgyőr. A gólváltást követően kissé ellaposodott a játék és csak az első félidő hajrájára élénkült meg. Megérdemelt győri vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után kidomborodott a hazai együttes tudásbeli fölénye, szép támadásokat vezetve szerezte góljait, és fölényes győzelemmel zárta az őszi idényt.

A hazaiak gyors vezetését követően egy szűk negyedóráig jól is játszott a Tatabánya, ezt követően azonban két könnyen elkerülhető gólt kapott, és így a Honvéd térhetett előnnyel pihenőre. A második félidőben sem változott a játék képe, mindaddig amíg a Honvéd el nem kezdett könnyelműsködni. Ezt az érsekújvári Borbély László edző csapata hamar kihasználta, majd a hajrában a vezetést is megszerezte, miközben Benjamin, a Honvéd játékosa megütötte a csereként beállt Perezt, s ezért a bírótól piros lapot kapott.

Pakson az első félidőben a siófokiak elképzelése szerint alakult a találkozó. A Balaton-partiak szervezetten védekeztek, s bár a Paksnak – elsősorban Márkus révén – voltak nagy lehetőségei, a vendégek kezükben tartották a találkozót. Fordulást követően nagy elánnal támadott a Paks, szinte minden hazai akció magában hordozta a gólveszélyt. Egy nagy kapushiba után mégis a Siófok szerzett vezetést, de a hazaiak alig két perc elteltével egyenlítettek. Hegedűs Lajos, a vendégek kapusa 358 perc után kapott gólt.

Küzdelmes, változatos mérkőzésen a Fehérvár többet támadott, mint a vendég ZTE, és Dvéri ügyes góljával megérdemelten szerzett vezetést félóra után. Aztán kiegyenlített játék folyt, de a hazaiak Farkas Balázs remek egyéni játéka után bebiztosították győzelmüket.

Az Újpest nagy lendülettel kezdte az összecsapást, ám a Debrecen címvédőhöz méltóan szép lassan magához ragadta a kezdeményezést és folyamatosan alakította ki a gólhelyzeteket, gól azonban nem született. A második játékrészben a vendégek vezetésük után átadták a területet a lila–fehéreknek. Urbányi István csapata azonban nehezen jutott el helyzetekig, ám hét perccel a vége előtt következett a találkozó legvitatottabb szituációja: egy jobb oldali beadást követően Vermes fejelt, a labda a jobb kapufáról úgy tűnt, hogy a gólvonal mögé pattant, ám mind a játékvezető, mind pedig az asszisztens továbbot mutatott. Néhány hazai drukker a dötnés után megpróbált bejutni a játéktérre, de ezt a biztonságiak megakadályozták. A hajrában óriási elszántsággal támadott a hazai gárda, amit már nem bírt el a vendégek védelme és Korcsmár az utolsó pillanatokban egyenlített. (origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?