Hófödte tavaszi rajt?

Budapest. A Magyar Labdarúgóliga tájékoztatása szerint központilag nem halasztják el a február utolsó hétvégéjére eső fordulót. A csapatoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a pálya talaja bajnoki mérkőzés megrendezésére alkalmas legyen.

Havat lapátoló rabok a soproni pályán. A Matáv Sopron vasárnap a Ferencvárost fogadja, ha addig nem lesz havazás. nb1.hu-felvételAzt, hogy a játéktéren lehet-e futballozni, majd a kiküldött játékvezető dönti el. A tegnapi jelentések szerint Újpesten, a Hungária körúton, Egerszegen és Békéscsabán katasztrofális a helyzet, Sopronban viszont nem olyan rossz. Újpesten a havat ugyan eltakarították a pályáról, de az A-terasz felőli oldalt továbbra is tükörjég fedi, mintegy húsz méter szélesen, a pálya egész hosszában. Nincs sok esély a mérkőzés megrendezésére. A Hungária körúton is futballra alkalmatlan a játéktér, s nem sok olyan része lesz a pályának, amelyen Ábrahám Attila úgy dobhatja földre a labdát, hogy annak esélye legyen visszapattanni. Zalaegerszegen jégréteg fedi a talajt, a fű ki sem látszik, úgyhogy ha nem lesz napsütés, legfeljebb Sebestyén Júlia tarthat bemutatót. Igen ám, de ha a napsütés felolvasztja a jeget, akkor meg a hatalmas sár miatt nem lehet játszani.

Sopronban a Káposztás utcai stadion pályájának megtisztítása a sopronkőhidai büntetésvégrehajtási intézet húsz, munkára önként jelentkező lakójának köszönhető. „Pillanatnyilag úgy fest, hogy csak a jó Isten a megmondhatója, eső vagy hó esik majd szombaton! De hogy esik, az egészen biztos, úgyhogy a futballpályákon mindenképp meglátszik majd a nyoma. A talaj vagy tocsog majd, vagy jeges lesz!” – jósolta Aigner Szilárd meteorológus.

Ami a bajnokság tavaszi idényét illeti, visszakapott hat pontjával a Ferencváros tűnik a legfőbb bajnokesélyesnek. Pintér Attila vezetőedzővel a Fradi nem kapott ki a téli felkészülés során, tíz mecccsből kilenc győzelem és egy döntetlen a mérlegük, s bár nem érkezett senki a csapathoz (jóllehet Czvitkovics Péter már edzőmérkőzésen is pályára lépett zöld-fehérben), távozók sem voltak. A Fradi mellett a debreceniekre is számítani kell, Szentes Lázár edző csapata masszív, összeszokott gárda. Kérdés, hogy az anyagi gondokkal küszködő MTK-t mennyire viseli meg Illés és Czvitkovics távozása – a címvédő ezúttal már a dobogós helyezésnek is örülne. Meglepetés lenne, ha a listavezető Siófok tavasszal is tudná tartani remek őszi formáját – erre azonban nem látunk sok esélyt, hiszen a Balaton-partiak anyagi helyzete is rossz, Csank Jánsonak és több volt játékosnak tartoznak, Sallói István klubigazgató pedig Újpestre távozott. Érdekesen alakulhat majd a kiesés elleni harc is, a legnehezebb dolga alighanem a Békéscsabának lesz, hiszen a téli szezonban alaposan erősített a játékoskerete alapján egyébként is többre hivatott ZTE, a Haladásnál pedig Illés Béla jelentheti a garanciát az előrelépésre. (n-t, jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?