Hladík faképnél hagyta a mezőnyt

Diósförgepatony. A pozsonyi Hladík győzni jár a csallóközi faluba.

Diósförgepatony. A pozsonyi Hladík győzni jár a csallóközi faluba. Másodszor indult, másodszor nyert.

Ami az egyik legpatinásabb dél-szlovákiai atlétikai rendezvény, a Barátság nevű tíz kilométeres országúti futóverseny felvonásait illeti, ezek száma közel jár a maratoni versenytáv hosszához, ugyanis idén immár harmincötödik alkalommal zajlott. A helybeli futballpálya előtti térségen százharmincan vártak a rajtjelre. „Mi ezúttal különjárattal érkeztünk. Huszonötödször veszünk részt a viadalon, ötvenen képviseljük a tatai Sprint futóklubot” – büszkélkedett a legnépesebb alakulat vezetője, Lamatsch János. „Hozzánk, Frýdek-Místekbe is eljutott a hír, hogy ebben a községben színvonalas futóversenyeket rendeznek. Nejemmel, Ludmilával úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk magunkat a sportos tavaszköszöntőn” – nyilatkozta lapunknak a bemelegítést követően a csehországi Rostislav Trávniček, aki a 40–49 korosztályban szerzett elsőséget.

A tavalyi abszolút győztes, a pozsonyi Marek Hladík újfent csatasorba állt, s rajt–cél győzelmet aratott. Utcahosszal utasította maga mögé legnagyobb riválisait. „Meglepett, hogy már az első száz méter után egyedül haladtam az élen. A felsőpatonyi fordulónál sem láttam üldözőimet. Csak később találkoztam velük, ekkor már tudtam, hogy csak a stopper lesz az ellenfelem. Örvendetes, hogy egyedül futva egy másodperc híján két perccel előztem meg a második helyezettet, s tavalyi időeredményemet több mint egy perccel túlszárnyaltam. Motivál a tripla, jövőre is eljövök” – ecsetelte benyomásait a duplázó pozsonyi fiatalember.

Remekeltek a csallóköziek, ugyanis az abszolút sorrendben a bakai Krascsenits Dávid lett a második, a junioroknál pedig a diósförgepatonyi Végh Kristóf bizonyult a leggyorsabbnak. A hölgyeknél a vörösmajori Lenka Porubská lett az abszolút győztes, kategóriaelsőséget pedig rajta kívül még az alistáli Nagy Krisztína és az egyházkarcsai Molnár Denisa szerzett.

A mezőnyben jól tartotta magát a tízszeres veterán világ- és Európa-bajnok, a szlovák Zátopeknek titulált máriarölgyesi Vincent Bašista, aki 74 évesen 45:15 perc alatt teljesítette a versenytávot. A nézők figyelmét felkeltette a tatai Acélvári Gyula futása, aki táskarádióval a kezében rótta a kilométereket.

A gulyáspartival egybekötött eredményhirdetésen a szervezők a tizennégy versenykategória első három helyezettjét éremmel, a nemenkénti abszolút győztest (Lenka Porubská, Marek Hladík), a legjobb hazai (Csóka Bianka, Végh Kristóf), a legidősebb (a 83 éves Kenyér Imre) és a legfiatalabb (a 15 éves Varga István Dominik) futót serleggel jutalmazták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?