Hét bombameglepetés

Szöul. Véget ért a harmadik kör, a negyeddöntő a XVII. labdarúgó-világbajnokságon, eldőlt, hogy melyik négy válogatott számára folytatódik, illetve fejeződik be a torna.

Szöul. Véget ért a harmadik kör, a negyeddöntő a XVII. labdarúgó-világbajnokságon, eldőlt, hogy melyik négy válogatott számára folytatódik, illetve fejeződik be a torna. A keddi és szerdai elődöntők részvevőihez (Brazília, Koreai Köztársaság, Németország, Törökország) hasonló „sokszínűség” még soha nem jellemzett egyetlen világbajnokságot sem: ezúttal két és fél (Ázsia, Európa, Dél-Amerika) földrész képviselői lépnek pályára. Négy évvel ezelőtt három európai (francia, holland, horvát) és egy dél-amerikai (brazil) válogatott volt a legjobb négy között.

Eddig 152 gól esett, ez nyolccal kevesebb, mint a legutóbbi futballfesztivál hasonló periódusában. A találkozónkénti 2,53-as gólátlag még nem rossz, de jelentős mértékben köszönhető a Németország–Szaúd-Arábia meccs nyolc és a Brazília–Costa Rica találkozó hét találatának.

A góllövőlistát öt góllal a német Miroslav Klose, valamint a brazil Rivaldo és Ronaldo vezeti. Legutóbb az argentin Gabriel Batistuta és az olasz Christian Vieri szintén öt-öt eredményes támadás-befejezéssel állt ilyenkor az élen.

A hatvan összecsapáson hét bombameglepetés született (Szenegál–Franciaország 1:0, Egyesült Államok–Portugália 3:2, Dánia–Franciaország 2:0, Koreai Köztársaság–Portugália 1:0, Szenegál–Dánia 2:1, Koreai Köztársaság–Olaszország 2-1, Koreai Köztársaság–Spanyolország 0:0, 11-esekkel 5:3).

A piros lapok száma négy évvel ezelőtt tizenkilenc volt hatvan meccset követően, míg ezúttal „csak” tizenhét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?