Hat magyar aranyérem a kajak-kenu Eb-n

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya alábecsülte védenceit: a várt tíz érem helyett 15 magyar egység végzett dobogós helyen a hétvégi belgrádi Európa-bajnokságon.A tizenöt dobogós helyből hat volt aranyérem.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya alábecsülte védenceit: a várt tíz érem helyett 15 magyar egység végzett dobogós helyen a hétvégi belgrádi Európa-bajnokságon.

A tizenöt dobogós helyből hat volt aranyérem. Elsőként – szombaton egyedüli egységként – a Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra alkotta kajaknégyes győzött 500 méteren. A kvartett gyakorlatilag a szerb főváros versenyén ült először össze, de a teljesítményükön ez egyáltalán nem érződött. „Szerencsére az idő is megjavult, és mi is összecsiszolódtunk. Bár az azért meglepett, hogy ilyen jól mentünk” – nyilatkozta Medveczky, aki az egyetlen volt a hajóban, aki a tavalyi Eb- és vb-győzelemnek is részese volt. „Édes teher, nagy felelősség beülni a négyes hajóba, hiszen minden női kajakos erre vágyik Magyarországon, s én is nagyon izgultam a rajt előtt”– szögezte le Bodonyi.

Vasárnap először Kozák Danuta tiszteletére szólt a magyar himnusz. A gyermeke születése után most visszatérő olimpiai bajnok gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott 500-on. „Fáradtnak éreztem magam, nem volt egy túl jó pálya” – jegyezte meg az immár 16-szoros Európa-bajnok. A riválisok a következő fináléban is csak a magyar egység hátát nézhették, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső ugyanis már a rajttól hatalmas tempót diktált a kenupárosok 500-as döntőjében. „Érzékeltük, hogy jönnek mögöttünk a többiek, Kincső mondta is, hogy na még, na még, de nekem már nem volt több na még, majdnem kiesett a lapát a kezemből” – árulta el Balla, aki társával a 200-as távon sem talált legyőzőre.

A férfi kajak kettesek 500-as távján meglepetésszámba ment a magyar diadal, a négyesből kimaradt Mozgi Milán és Somorácz Tamás szoros csata után csapott elsőként a célba. „Nem ez volt életünk pályája, de nyertünk, ez a lényeg, örülünk” – mondta kissé fáradtan Somorácz, aki hozzátette: ez az ötödik hétvége sorozatban, hogy versenyeznek, most jön egy kis pihenés, aztán készülnek a második válogatóra.

Az Eb leghosszabb távján, a vasárnap délután rendezett 5000 méteres futamokon is született magyar elsőség, Takács Tamara a kajak egyeseknél diadalmaskodott.

A további dobogós helyek is megoszlottak az egyes versenytávokon. A legrövidebb, 200 méteren három érem született (Balaska Márk, Birkás Balázs, K2, bronz; Kozák Danuta, K1, ezüst és Balla Virág, C1, bronz), csakúgy, mint 1000 méteren (Kopasz Bálint, K1, ezüst; Takács Tamar, K1, ezüst; Pupp Noémi, Csipes Tamara, K2, bronz).

500-on egy ezüst (Medveczky Erika, Csipes Tamara, K2) és egy bronz született (K4: Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István), 5000 m-en pedig Lakatos Kincső végzett a 2. helyen C1-ben. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?