Hat év után ismét a színen a padányiak

Padány. Vasárnap délután a patonyrétiek elleni idénynyitón 3:0-s győzelemmel rajtolt el a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligájának padányi újonca, mely önálló alakulatként öt év után tért vissza a csallóközi csapatok pontvadászatába.

Padány. Vasárnap délután a patonyrétiek elleni idénynyitón 3:0-s győzelemmel rajtolt el a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligájának padányi újonca, mely önálló alakulatként öt év után tért vissza a csallóközi csapatok pontvadászatába. „Nálunk nem volt kényszer szülte fociszünet, a legnépszerűbb sportág helybeli hívei az elmúlt években sem maradtak focielőadások nélkül. Pályánkon az alistáliakkal 2012-ben kötött focifrigyet követően az Alistál B csapata játszotta hazai bajnokijait. A fúzióval szerettük volna elérni, hogy felsőbb osztályba kerüljünk. Az alistáliak ugyanis azt tervezték, hogy az első csapatukkal megcélozzák a kerületi bajnokságot, mi pedig segítségükkel a területi elitbe igyekeztünk. Időközben változtak a tervek, az erőviszonyok. Az alistáliak A csapata búcsúzni kényszerült az AG Sport Ligától, ezáltal a fakó is egy emelettel lejjebb került a területi fociranglétrán. Tavaly eldöntöttük, hogy az új idényben önálló csapatként jelentkezünk a bajnokságba” – nyilatkozta lapunknak Horsicza Tibor, a padányi sportszervezet elnöke.

A játékoskeret összetételét figyelve nem sok minden változott. „Örvendetes jelenség, hogy a játékoskeretben sok a fiatal. A csapat tagjai továbbra is alistáliak, bögellőiek és helybeliek. Ez korábban is így volt, a környékbeliek összefonódása nálunk specifikus jelenség. Akik nem fértek be az alistáliak első csapatába, azok rendre hozzánk kerültek. Bögellő gazdag focimúlttal rendelkezik, de a településen nincs felnőttcsapat, ezért övéiket is szívesen látjuk nálunk. Ami azt illeti, korábban is mi teremtettük elő a fakó működtetéséhez szükséges anyagiakat. Polgármesterünk és a helybeli képviselő-testület támogatja a sportot, a futballt. Községünkben van érdeklődés a mérkőzések iránt, a bajnoki párharcokra átlagban 100–150 néző jön el. Az utánpótlásra is odafigyelünk, a felnőttek mellett az U13-as korosztályt is beneveztük a bajnokságba. Célunk két esztendőn belül bajnokként felsőbb osztályba kerülni. Önbizalmunkat pallérozta a nyitányon elért győzelem. Mivel a madiak kiléptek a bajnokságból, ezért a hétvégén szabadnaposok vagyunk, A 3. fordulóban, augusztus 20-án pedig az év slágere következik, a padányiak és az alistáliak közönségvonzó örökrangadója” – nyilatkozta a padányi tervekről Horsicza Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?