„Harry Houdini” elintézte

Paradox meccs volt a hétfő esti tunéziai–angol párharc: az első félidőben hengerlő háromoroszlánosok a szünet-ben csak 1:1-re álltak, hogy semmit sem csinálva a máso-dikban 2:1-re megnyerjék vb-nyitómeccsüket.„Ha csak döntetleneztünk volna, akkor is büszke lennék a fiúkra” – szögezte le Gareth South

Paradox meccs volt a hétfő esti tunéziai–angol párharc: az első félidőben hengerlő háromoroszlánosok a szünet-ben csak 1:1-re álltak, hogy semmit sem csinálva a máso-dikban 2:1-re megnyerjék vb-nyitómeccsüket.

„Ha csak döntetleneztünk volna, akkor is büszke lennék a fiúkra” – szögezte le Gareth Southgate szövetségi kapitány azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fiatal csapatába önbizalmat csepegtessen. Az angolok ugyanis 1962 óta a legrutintalanabb kezdőtizeneggyel álltak föl – a focisták összesen 248 válogatottságot számláltak –, s ifjonti hévvel neki is rontottak az ellenfélnek. Harry Kane vb-debütálását röpke tizenegy perc elteltével góllal ünnepelte (csakúgy, mint 1998-ban Alan Shearer, aki szintén a tunéziaiakat avatta fel), a folytatásban azonban minden angol lehetőség kimaradt – vagy a Hasszen helyére beálló Ben Musztafa védett.

Allah bosszúja

Előbbi sztorija megér egy kis kitérőt: a Chateauroux ravasz hálóőrét ugyanis utolérte a karma. A felkészülési időszakban két barátságos meccsen is sérülést szimulált, a törökök és a portugálok ellen is egészen nevetséges pillanatokban kapott a bal vállához. Mivel az ápolás már napnyugtakor történt, a ramadán szabályai szerint véget ért az aznapi böjt, így a társai az oldalvonal mellett végre ehettek-ihattak egy keveset. Az angolok ellen viszont valóban megsérült az a bizonyos bal válla egy teljesen ártatlan esetben, s könnyek között hagyta el a pályát.

Ajándék könyöklés

Kyle Walker azonban némi mosolyt csalt az arcára – az angolok bosszúságára lekönyökölte Fahreddin Ben Juszefet, s az ajándék tizenegyessel Tunézia egyenlített, megszerezve az afrikai csapatok első gólját a vb-n. „A Premier League-ben ezt sose fújták volna le. De ez a vb, itt más a helyzet”– mondta elsőre Walker, elismerve, hogy megütötte az ellenfelét.

A várt angol roham azonban elmaradt a második félidőben, a tunéziaiak sokkal taktikusabban játszva a védekezésre ügyeltek és tördelték a játékot, a háromoroszlánosok pedig ötlettelenül adogattak. Jött viszont ismét a csapatkapitány, a több angol lap által Harry Houdininak nevezett Kane, és a 91. percben egy szöglet után Stones fejesét a kapuba fejelte tovább, Anglia 2:1-re győzött.

Tücsök és bogár

„Büszke vagyok a csapatra, mert nehezen szereztük meg a három pontot. Az első félidőben nagyon jól játszottun,k és több gólt is szerezhettünk volna. A vb-n egész a lefújás pillanatáig küzdeni kell. Kicsit izgultam a meccs alatt, de elsősorban fölvillanyozott a bemutatkozás ténye” – nyilatkozta Kane.

A Tottenham sztárja meglehetősen nehezen viselte, hogy – a Volga közelsége miatt ilyentájt természetes jelenségként – rengeteg rovar és légy lengte be és körül a volgográdi stadiont is. „Tudtuk, hogy sok lesz belőlük, de ennyire nem számítottunk. Rengeteg volt a bogár mindenfelé, a szemünk és a szánk is tele volt velük” – panaszkodott Kane.

S hogy mit mondott erre Nabil Maaloul, Tunézia szövetségi kapitánya? „Én semmit sem vettem észre” – jegyezte meg lakonikusan.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?