„Háromszor nem kapunk ki”

Édesapja, Lakat Károly a Ferencváros legendás edzője. Ő maga az ificsapatban és a Fradi-tartalékban center volt, de Albertet nem tudta kiszorí- tani a kezdőből. Szakíróként több vb-n járt, számtalan könyvet írt a futballról. Lakat T.

Édesapja, Lakat Károly a Ferencváros legendás edzője. Ő maga az ificsapatban és a Fradi-tartalékban center volt, de Albertet nem tudta kiszorí- tani a kezdőből. Szakíróként több vb-n járt, számtalan könyvet írt a futballról. Lakat T. Károly az ukránoktól sokat vár az Eb-n.

Kik jutnak a döntőbe, és ki nyeri az Európa-bajnokságot?

Apámtól azt tanultam, hogy aki akár csak egyetlen NB III-as edzőmeccs végeredményére számszerűen tippel, az nem futballszakember, hanem szurkoló… Mert ugyan ki az, aki a vagyonát merné feltenni arra, hogy mondjuk egy Barcelona–Lábatlan mérkőzés 23:0-ra, vagy 22:1-re végződik-e? De ha már mindenképpen mondanom kell egy „győztest”, akkor hű maradok önmagamhoz: 1966 óta minden Eb-n és vb-n (már persze, ha résztvevők voltak egyáltalán) mindig az angolokat tippeltem győztesnek. Egy idő után már akkor is, ha pontosan tudtam, hogy rútul átvernek, becsapnak, megcsalnak, kibabrálnak velem, és talán már a csoportmeccseket sem élik túl. Tehát: Anglia! (Csak nyerjenek legalább egy meccset…)

Melyik lesz a torna meglepetéscsapata?

Egy Ukrajna–Spanyolország Eb-selejtező óta „szerelmes” vagyok az ukránokba… Kikaptak ugyan, mégis „emberemlékezet” óta nem láttam olyan jól nemzeti válogatottat játszani, mint akkor őket. Nem lepne meg, ha most ők lepnék meg Európát…

Mit vár a magyar válogatottól?

A futballban ugyan semmi sem biztos, de az nagyon valószínű, hogy háromszor nem kapunk ki, de háromszor nem is nyerünk. A kettő között bármi lehet (három döntetlent például nem lehet majd rossz szereplésnek minősíteni…), de mondjuk egy 0:0, 0:0, 0:1-es eredménysor depresszióba döntené a magyar szurkolókat. Ha három döntetlennel kiesünk, azt én elfogadhatónak tartom, ha ennyivel továbbjutunk, az egyenesen a bravúr kategóriájába tartozik!

Kitől várja a kiugrást a magyar játékosok közül?

A kiugrást attól a magyar játékostól várom, aki egy előrevágott labdával kiugrik és akár a jobb-, akár a balösszekötő helyéről, de jó, megengedem, legyen középről a továbbjutást érő gólt lövi az ellenfél hálójába… Komolyan? Erre a kérdésre szinte sablonszerűen a ferencvárosi Nagy Ádámot szokták mostanság mondani, de én azt hiszem, hogy ez még nem az ő Eb-je lesz. Ha mégis, én leszek az első, aki elnézést kér tőle! (Guzmics?)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?