Három óra Kassai Viktorral

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSLéva. „Nem kell magas szinten rúgni a labdát ahhoz, hogy tudjuk, milyen érzelmek dominálnak a pályán” – ezzel nyitotta meg előadását Kassai Viktor, a közel negyvenéves magyar FIFA-játékvezető, aki a Lévai járás sípmesterei meghívásának tett eleget.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Léva. „Nem kell magas szinten rúgni a labdát ahhoz, hogy tudjuk, milyen érzelmek dominálnak a pályán” – ezzel nyitotta meg előadását Kassai Viktor, a közel negyvenéves magyar FIFA-játékvezető, aki a Lévai járás sípmesterei meghívásának tett eleget. A civilben nyomdaipari értékesítő Tatabányán született, gyermekként különféle korosztályos csapatokban futballozott. 1990-től bíráskodik, tizenkét éve a legmagasabb szintű játékvezetők közé került, nem sokkal később az elit kategóriába emelték.

„Legutóbb Ivan Kružliakkal és Roman Slyškóval találkoztunk, ők a Fortuna Ligában fújják a sípot. Jozef Marko, az UEFA játékvezetői bizottsága tagjának közbenjárására látogatott körünkbe a neves magyarországi bíró. Mintegy harminc kollégámmal együtt kíváncsian hallgattuk minden egyes mondatát” – jegyezte meg a fiatal játékvezetők közé tartozó Kiss Bálint főszervező.

Az angolul és németül is kiválóan beszélő Kassai Viktor kihangsúlyozta, hogy rengeteg lemondással, áldozatvállalással és kemény munkával jár az élvonalba való kerülés, ám később legalább annyi örömöt és szépséget ad az embernek. „A lényeg, hogy mindenben önmagunk legyünk. A játékvezető legfontosabb feladata a játékosok testi épségének védelme, a játék szépségét romboló sportszerűtlenségek visszaszorítása” – magyarázta a nemzetközileg elismert játékvezető.

Társaival ő bíráskodott, amikor 2012-es Európa-bajnokság ukrán–angol csoportmeccsén a labda teljes terjedelmében átjutott az angolok gólvonalán, Vad II. István gólbíró azonban ezt nem jelezte. E tévedésnél nemcsak a házigazda ukránok, de maga Kassai is nagy árat fizetett, hiszen hazaküldték, így több meccset már nem vezethetett a tornán. Sőt a 2014-es brazíliai vb-re sem kapott meghívást. „Remélem, hogy a következő, oroszországi seregszemlén újra bizonyíthatok” – jelentette ki bizakodva.

„Érdekesebbnél érdekesebb kérdések merültek fel. Betekintést nyertünk a kulisszák mögé is, tudomást szereztünk arról, mi történik a jelentős nemzetközi meccsek kezdete előtt és után. Szinte észre sem vettük, hogy eltelt három óra, holott a véleménycserét eredetileg jóval rövidebbre terveztük” – avatott be a találkozó lefolyásába Kiss Bálint főszervező. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?